ΟΛΤΕΚ: Τέσσερα προβλήματα στην Τεχνική ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς


 Το ΚΔΣ της Οργάνωσης Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης συνήλθε σε τακτική συνεδρία του στις 28/8/2013 και ασχολήθηκε με θέματα που άπτονται της λειτουργίας των σχολείων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και πιο συγκεκριμένα με τα πιο κάτω:

1   Επαναδιορισμός Συμβασιούχων – Εκτάκτων συναδέλφων

Το Μάρτιο του 2013 οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις αποδέχτηκαν κλιμακωτές μειώσεις μισθών από 0,8–2% με δέσμευση της κυβέρνησης για επαναδιορισμό όλων των συμβασιούχων και εκτάκτων συναδέλφων οι οποίοι θα έμεναν εκτός υπηρεσίας εάν εφαρμοζόταν η πρόταση της τρόικας για αύξηση των διδακτικών περιόδων κατά μία.

Μόλις τρεις μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δυστυχώς η δέσμευση της κυβέρνησης δεν τηρήθηκε και περίπου 20 μέλη της Οργάνωσης βρίσκονται εκτός υπηρεσίας περιμένοντας στο ακουστικό και ζώντας σε έντονο κλίμα αβεβαιότητας.

2.  Παγοποίηση Προαγωγών

Με το νόμο που ψήφισε η Βουλή (εκτός από το γεγονός ότι συνέβαλε στην αύξηση του αριθμού των αδιόριστων κατά 8 άτομα) δημιουργούνται και σοβαρά προβλήματα στη στελέχωση των Τεχνικών Σχολών με δεδομένο ότι στην Τεχνική Εκπαίδευση δεν έγινε καμιά προαγωγή με την διακοπή της διαδικασίας που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο επίπεδο Διεύθυνσης ΜΤΕΕ παραμένουν κενές 2 θέσεις Επιθεωρητών από τις 6 που προνοούνται, σε επίπεδο Β.Διευθυντών Α΄ παραμένουν κενές 7 θέσεις από τις 24 που προνοούνται και σε επίπεδο Β.Διευθυντών 11 θέσεις από τις 86 που προνοούνται .

3.  Αναστολή Επέκτασης Λειτουργίας του κλάδου Κομμωτικής

Η χρονική στιγμή και ο χρόνος λήψης απόφασης εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για το πιο πάνω θέμα μπορεί να χαρακτηριστεί εκ μέρους της Οργάνωσής μας ως «εχθρική ενέργεια» κατά της Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Με αυτή του την απόφαση το ΥΠΠ ουσιαστικά θυματοποιεί 60 παιδιά, στερώντας τους το δικαίωμα να φοιτήσουν στον κλάδο που επέλεξαν και εγγράφηκαν τον Ιούνιο.  Την ίδια ώρα πλήττει το κύρος και την αξιοπιστία της Τεχνικής Εκπαίδευσης σε μια περίοδο που όλοι αναγνωρίζουν το σπουδαίο ρόλο που έχει αυτή να διαδραματίσει στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνά ο τόπος μας.

4.  Διορισμός καθηγητών Τέχνης για τη διδασκαλία του μαθήματος των Γραφικών Τεχνών στα Λύκεια

Δυστυχώς και μετά την ανακοίνωση των τελευταίων διορισμών εκ μέρους της ΕΕΥ δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη και δεν σταμάτησε η θυματοποίηση των συναδέλφων των Γραφικών Τεχνών που παρέμειναν αδιόριστοι κατά την περσινή σχολική χρονιά.

Παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματός μας σε συνάντηση που είχαμε μαζί του στις 24/7/2013, το Υπουργείο του δεν έκανε απολύτως καμιά ενέργεια για να σταματήσει τον παράνομο διορισμό καθηγητών Τέχνης για να διδάσκουν το μάθημα των Γραφικών Τεχνών στα Λύκεια.

Υπενθυμίζουμε ότι πέραν της Νομοθεσίας το ΥΠΠ έχει στα χέρια του γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας που τον καλεί να εφαρμόσει την Νομοθεσία.

Το ΚΔΣ μελετώντας πιθανούς τρόπους αντίδρασης της Οργάνωσης, αποφάσισε σε πρώτο στάδιο να συγκαλέσει Δημοσιογραφική Διάσκεψη, την Τρίτη 3/9/2013 η ώρα 11:45 π.μ. στην Δημοσιογραφική Εστία για να εξηγήσει τις θέσεις της, χωρίς να αποκλείει και την ανακοίνωση κάποιων άλλων μέτρων αντίδρασης εάν μέχρι την πιο πάνω ημερομηνία το ΥΠΠ δεν δώσει οριστικές λύσεις στα πιο πάνω προβλήματα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










151