Οργή στις τάξεις των εκπαιδευτικών-ακαδημαικών για μηδενιστικό κείμενο κυπριακής διαλέκτου


Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στις τάξεις των εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών  κείμενο στην κυπριακή διάλεκτο για την οικονομική κατάσταση της Κύπρου. Στο κείμενο αφήνεται καθαρά να φανεί ότι οι εκπαιδευτικοί μεταξύ άλλων επαγγελμάτων αμείβονται  υπερβολικά και εργάζονται λίγα. Το κείμενο δημοσιεύτηκε από το Φιλελεύθερο  και κάνει το γύρο της Ελλάδας αφού βρίσκεται στις ιστοσελίδες των μεγάλων εφημερίδων όπως του Έθνους.  

Εκπαιδευτικοί που επικοινώνησαν απόψε μαζί μας εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το διασυρμό του κλάδου που επιχειρείται ο οποίος συγκρίνεται με άλλα επαγγέλματα για τα οποία ίσως να περιέχονται και δόσεις αλήθειας.

Αναφέρει στο επίμαχο σημείο το κείμενο:   

«12. Εμείς επληρώναμεν την Κοκούλλαν τηλεφωνήτριαν στο δημόσιον 2,000 ευρώ τον μήνα για την πολλά δύσκολην δουλειάν να...απαντά τα τηλέφωνα, τον Μήτσιον αρκάτην στο Τμήμαν Υδάτων 2,500 για να φακκά γυρόν τα χωρκά τζιε να πίννει καφέν στον καφενέν του Κκελετζή στο Αρεθκιού ως η ώρα 2.30 το μεσημέριν με το διπλοκάμπινον της υπηρεσίας, τον Αντωνάκην δάσκαλον συνδικαλιστήν της ΟΕΛΜΕΚ 3,500 για να δουλεύκει 7 μήνες τον χρόνον ως τις 2 το μεσημέριν τζιε να φκάλλει αλλότοσα αφορολόγητα που τα ιδιαίτερα, την Τζούλια γκαρσόνι του αέρα στην Cyprus Airways 5,000 ευρώ τον μήναν για να βάλλει καβέν τζιε να σερβίρει σάντουϊτς, τον Τόνυ 30 χρονών κοπελλούϊν στο Private Banking της Λαϊκης 8,000 ευρώ τον μήναν για να τα κνίθει ούλλη μέρα τζιε να κάμνει business lunch με Ρώσσους money launderers στην Πυξίδαν, τον κύριον Ανδρεάκη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, 10,000 μιστόν τον μήναν plus 60,000 τον χρόνον που ευρωπαϊκα project για να παριστάνει τον προφεσσορ του Χάρβαρτ τζιε να διδάσκει 3 ώρες την εφτομάαν, τζιε τον Χριστάκην 12,000 ευρώ τον μήναν αφορολόγητα που…εσπούδασεν 20 μήνες για να γινεί λεωφοριατζής του αέρα πιλόττος της Cyprus Airways. Επαράγαμεν το απόλυτον τίποτα ως οικονομία τζιε ετρώαμεν το ούτσσιαλιν μας, την στιγμήν που στην Ελλάδα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πιάννει 1,750 ευρώ, οι καθηγητές πανεπιστημίου 1,200 ευρώ τζιε σε άλλες Ευρωπαϊκες χώρες παράγουν τζιε εξάγουν τα πάντα τζιε πιάννουν τους μισούς μισθούς που εμάς».

Για όλο το κείμενο στο πιο κάτω έγγραφο:




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










208