Ως δύο παλιοί συμμαθητές συμφώνησαν για την Παιδεία Δημοσθένους και Τορναρίτης


Ο Υπουργός Παιδείας εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντησή του με τον κ. Τορναρίτη ο οποίος όπως είπε, είναι παλιός του γνώριμος, φίλος και συμμαθητής. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι μαζί μπορούν να συνεργαστούν και να στρέψουν την παιδεία σε δρόμους που της αρμόζουν και της αξίζουν ώστε να υπάρξουν ξανά όλα τα στοιχεία που λείπουν από τις σχολικές μονάδες και τα πανεπιστήμια. Πρόσθεσε ότι με τον κ. Τορναρίτη συμφώνησαν ότι τον αγώνα θα τον δώσουν μαζί, Υπουργείο και Επιτροπή Παιδείας για την προώθηση όλων εκείνων των καινοτόμων νομοσχεδίων και νόμων, τα οποία είναι απαραίτητα για να προχωρήσει στον σωστό δρόμο η παιδεία του τόπου.
Είπε επίσης ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από τον κ. Τορναρίτη ότι θα βοηθήσει σε όλες τις πρωτοβουλίες που θα λάβει το Υπουργείο Παιδείας προς τη δημιουργία μιας παιδείας που να αξίζει στα παιδιά και στον τόπο.

«Έχουμε αποφασίσει ότι μέσα στα σχολεία, με τους εκπαιδευτικούς, με τους μαθητές, με όλο τον κόσμο που αποτελεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα θα στείλουμε το ίδιο μήνυμα. Να ξανάρθει αυτό το χαμόγελο που αξίζει να μπει στα σχολεία, διότι χωρίς την αισιοδοξία και τον ψύχραιμο τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων που ταλανίζουν την παιδεία, δεν μπορούμε να κερδίσουμε κανέναν παιδαγωγικό στόχο και δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί αυτό το μεγαλεπήβολο και καινοτόμο πρόγραμμα που έχουμε μπροστά μας και λέγεται εκπαιδευτική μεταρρύθμιση », ανέφερε ο Υπουργός.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας ανέφερε ότι με τον Υπουργό συμφώνησαν από κοινού να δώσουν μήνυμα αισιοδοξίας στα παιδιά και στους γονείς. Πρόσθεσε ότι μέσα σε αυτή την άσχημη περίοδο οικονομικής κρίσης και ανέχειας το εκπαιδευτικό σύστημα έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο να επιτελέσει.

Συνεχίζοντας ο κ. Τορναρίτης υπογράμμισε ότι «πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε ως ίσος προς ίσο, ως ένας άνθρωπος για να αρχίσουμε από τα μικρά που πρέπει να γίνουν σε κάθε σχολική μονάδα, σε κάθε τάξη, σε κάθε τμήμα και σιγά-σιγά να προχωρούμε στα μεγάλα».

Καταλήγοντας κ. Τορναρίτης είπε ότι τρία είναι τα σημαντικότερα κεφάλαια που πρέπει άμεσα να απασχολήσουν. Όπως είπε, πέραν της σωστή εφαρμογής των αναλυτικών προγραμμάτων και της ταυτόχρονης επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, πρέπει να εξεταστεί το θέμα του εκσυγχρονισμού των καταλόγων διοριστέων, της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, των εκπαιδευτηρίων και του εκπαιδευτικού συστήματος και ως επακόλουθο η αυτονόμηση της σχολικής μονάδας και η δημιουργία ενός ανθρώπινου σχολείου.

«Έξω και μακριά από συντηρητισμούς, από ακρότητες, από λαϊκισμούς, από μεγαλόστομες δηλώσεις, πρέπει απλά να συνεργαστούμε για να πετύχουμε κάτι καλύτερο για το εκπαιδευτικό μας σύστημα», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν έθεσε κάποια ζητήματα στον Υπουργό σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο κ. Τορναρίτης προανήγγειλε ότι θα γίνει ειδική συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας μετά από ενημερωτικές επισκέψεις που θα πραγματοποιήσουν τόσο η Επιτροπή όσο και ο Υπουργός στα σχολεία για να ενημερωθούν για τα προβλήματα που έχουν.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










418