Παγκύπριες-Νέα Ελληνικά: Βατά τα θέματα πολλές οι ασκήσεις στη λογοτεχνία


Αναμενόμενα ήταν τα θέματα που βρήκαν μπροστά τους στο εξεταστικό δοκίμιο των Νέων Ελληνικών σήμερα όσοι παρακάθισαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις. Ταυτόχρονα, όμως, υπήρξαν παράπονα ότι οι ασκήσεις της Λογοτεχνίας ήταν αρκετές.

Όπως ανέφερε στο Paideia-News.com, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων Δημήτρης Ταλιαδωρος τα θέματα  ήταν ενταγμένα στα προβλήματα της εποχής μας και οι υποψήφιοι τα ανέμεναν. Ακόμη και το θέμα του καταναλωτισμού για το οποίο, λόγω κρίσης ακούστηκαν κάποιες  αντίθετες απόψεις, ο κ. Ταλιαδώρος ανέφερε ότι μπορεί η κρίση να μείωσε τον καταναλωτισμό που φθείρει τις ψυχές μας, όμως η κρίση, μας δίνει και το μήνυμα ότι είμαστε υποχρεωμένοι να το σταματήσουμε.

Αναφορικά με τις ασκήσεις της Λογοτεχνίας είπε ότι όντως υπήρξαν παράπονα ότι ήταν αρκετές. Ο κ. Ταλιαδώρος επισήμανε ότι σε πολλές περιπτώσεις, καλοί μαθητές έμειναν μέχρι το τέλος της ώρας για να συμπληρώσουν όλες τις ασκήσεις, κάτι που όπως πρόσθεσε, αποδεικνύει και το πρόβλημα.   

Για το λόγο αυτό κατέληξε ότι θα πρέπει να δοθούν οδηγίες στους διορθωτές να λάβουν υπόψη το δεδομένο κατά τη διόρθωση των γραπτών.  

Σημειώνεται ότι η συνάντηση θεματοθετών και διορθωτών για τις οδηγίες διόρθωσης θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










258