Πάνω από 560.000 ξένοι φοιτητές στη Βρετανία, φέτος. Μεγάλη αύξηση του αριθμού αιτήσεων μέσω UCAS


ΤΟΥ ΚΡΙΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ*

Βάση των στατιστικών στοιχειών της UCAS, στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέχρι και το τέλος της προθεσμίας στις 15 Ιανουαρίου 2019, συνολικά 561.420 σπουδαστές υπέβαλαν αίτηση για να ξεκινήσουν σπουδές από τον Σεπτέμβριο 2019. Αυτή είναι  η πρώτη αύξηση από το 2016, με 63.690 φοιτητές να υποβάλλουν αίτηση, για σπουδές στη Βρετανία,από χώρες εκτός της ΕΕ, σημειώνοντας αύξηση 9% σε σχέση με πέρυσι.

Υπήρξε επίσης μια μικρή αύξηση των φοιτητών που υπέβαλαν αίτηση από την ΕΕ παρά την αβεβαιότητα για το Brexit, που οφείλεται σε κυρίως δύο λόγους. Πρώτoν στο γεγονός ότι τα δίδακτρα θα παραμείνουν τα ίδια για τους σπουδαστές της ΕΕ για το ακαδημαϊκό έτος του Σεπτεμβρίου 2019 και δεύτερο,   το γεγονός της διατήρησης του βρετανικού δανείου προς τους φοιτητές, δανείου που θα διατίθεται για όλα τα χρόνια φοίτησης του σπουδαστή που θα αρχίσει τις σπουδές του τον Σεπτέμβριο του 2019. Ο κ. Clare Marchant, διευθύνων σύμβουλος της UCAS, δήλωσε: "Σε αυτή την εποχή της αβεβαιότητας, αυτά τα νέα είναι ευπρόσδεκτα γιατί θα δούμε περισσότερους σπουδαστές της ΕΕ καθώς και και διεθνείς φοιτητές που επιθυμούν να έρθουν και να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο".

Τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου θα συνεχίσουν να είναι ένας πρώτος προορισμός επιλογής για εκείνους που θέλουν  ανώτατη εκπαίδευση παγκόσμιας εμβέλειας. Τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου κατέχουν την πρώτη θέση σε 13 από τα 48 επιστημονικά πεδία που καλύπτονται από το QS, τα οποία αποτελέσματα δημοσιευτήκαν πρόσφατα. Τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου εμφανίζονται 137 φορές στα 10 κορυφαία πανεπιστήμια, σε αυτά τα επιστημονικά πεδία.

Είναι σημαντικό επίσης να γνωρίζουμε πως οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να κάνουν αίτηση μέσω του UCAS μέχρι και τις 30 Ιουνίου και στη σνέχεια να μπουν στην διαδικασία του Clearing. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα απευθείας εισδοχής (Direct Entry), σε επιλεγμένα  Πανεπιστήμια της  Μ. Βρετανίας, που διαθέτουν έναν  τεράστιο αριθμό ειδικοτήτων σε διαφορετικούς κλάδους σπουδών χωρίς  να απαιτείται οποιαδήποτε ειδική  προετοιμασία.

*Διευθύνων Σύμβουλος της Global Education

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


365