Παρουσίαση Paideia-News: Επιτυχία της Κύπρου στην έρευνα της ΤIMSS για τα Μαθηματικά Δημοτικής


Με μικρή ανοδική πορεία και στις Φυσικές Επιστήμες όμως  η Κύπρος παραμένει στα χαμηλά

Επιτυχή, κυρίως για τα Μαθηματικά, μπορούν να χαρακτηριστούν για την Κύπρο τα αποτελέσματα της έρευνας της ΤIMSS που ανακοινώθηκαν στις 11π.μ. της Τρίτης. Στην έρευνα, από την Κύπρο έλαβε μόνο η Δημοτική Εκπαίδευση (Δ’ τάξη). Στα Μαθηματικά η Κύπρος κατέλαβε την 23η θέση από τις 49 χώρες που συμμετείχαν (φωτογραφία πάνω).   

Στις Φυσικές Επιστήμες η Κύπρος, παραμένει χαμηλά στον πίνακα (φωτογραφία κάτω) αφού κατέλαβε την 36η θέση από τις 47 χώρες που έλαβαν μέρος.

Αν ληφθεί ότι η έρευνα έγινε σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης στον τόπο μας, και αλλαγής βιβλίων και Αναλυτικών Προγραμμάτων τότε τα αποτελέσματα, κυρίως στα Μαθηματικά ειναι ενθαρρυντικά.      

Το Paideia-News  παραθέτει τα βασικά αποτελέσματα.

Μαθηματικά:

Τα καλύτερα αποτελέσματα ήλθαν για τα Μαθηματικά όπου εξασφάλισε 523 μονάδες σε σύγκριση με  510 που πήρε το 2003. (Η Κύπρος δεν έλαβε μέρος στους διαγωνισμούς το 2007 και 2011). Η αμέσως προηγούμενη φορά που η Κύπρος είχε συμμετοχή  στα μαθηματικά Δημοτικής ήταν το 1995 όπου εξασφάλισε 475 μονάδες. Δηλαδή παρουσιάζεται μια συνεχής άνοδος.

Σύμφωνα με την ΤIMSS, η Κύπρος είχε ανοδική πορεία μαζί με τις εξής χώρες: Αυστραλία, Αγγλία, Χονγκ-Κόνγκ, SAR, Ιρλανδία, Ιράν, Ιαπωνία, Κορέα, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία Πορτογαλία, Σιγκαπούρη, Σλοβενία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Πτωτική πορεία ακολούθησαν η Φινλανδία, Γερμανία, Κουβέιτ, Ολλανδία και Σ Αραβία.

Άλλες 15 χώρες είχαν την ίδια επίδοση.

Θετικές Επιστήμες:

Έστω και με μια μονάδα περισσότερη στις Θετικές Επιστήμες η Κύπρος κατάφερε να συμπεριληφθεί στην ομάδα των χωρών που ακολούθησαν ανοδική πορεία. Συγκεκριμένα είχαμε την ακόλουθη πορεία στις τρεις τελευταίες συμμετοχές της Κύπρου. 1995 450 μονάδες, 2003 480 μονάδες και 2015 481 μονάδες.    

Την περίοδο 1995 – 2015 η Κύπρος παρουσίασε ανοδική πορεία μαζί με τις εξής χώρες:  Αγγλία, Χονγκ-Κόνγκ, SAR, Ιρλανδία, Ιράν, Ιαπωνία, Κορέα, Πορτογαλία, Σιγκαπούρη, Σλοβενία.

Απεναντίας πτώση παρουσίασαν η Ολλανδία και Νορβηγία. Άλλες τέσσερις χώρες ειχαν την ίδια πορεία.    

Ωστόσο παραμένει χαμηλά στον πίνακα.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


223