Παρουσιάστηκαν στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, δύο ποιητικές συλλογές του Αντώνη Πιλλά


Παρουσιάστηκαν στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα οι δύο ποιητικές συλλογές του Αντώνη Πιλλά με τίτλο "Σε κήπο ξένο" και "Θραύσματα – Στιχηρός Ημεροδείκτης" στις 30 Σεπτεμβρίου 2015.
Ανακοίνωση αναφέρει ότι τον Αντώνη Πιλλά καλωσόρισε στο Σπίτι της Κύπρου, η Μορφωτικός Σύμβουλος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μαρία Παναγίδου, η οποία, προλογίζοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε στη ζωή και το ποιητικό έργο του Αντώνη Πιλλά.
Τις ποιητικές συλλογές παρουσίασαν ο Ανδρέας Βοσκός, Ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος μίλησε με θέμα “Η ποίηση του Αντώνη Πιλλά”, και ο πατήρ Αθανάσιος Πολύζος, φιλόλογος, ποιητής, με θέμα “Τα Θραύσματα του Αντώνη Πιλλά για μια μελωδία εικόνων”.
Ο κ. Βοσκός σημείωσε στην εισήγησή του ότι τα ποιήματα του Αντώνη Πιλλά είναι καρπός μιας έντονης και καθημερινής άσκησης θαυμαστής παρατηρητικότητας και εκφραστικότητας, με άριστο χειρισμό της γλώσσας και της εικόνας, πηγαίου λυρισμού, βαθιάς θρησκευτικότητας …  και εύστοχων οντολογικών αναζητήσεων, με ελεγχόμενη μελαγχολία για την ανθρώπινη μοίρα που δεν ακυρώνει την αισιοδοξία.
Ως ένθεο ποιητή της εικόνας χαρακτήρισε, με τη σειρά του, τον Αντώνη Πιλλά ο πατήρ Αθανάσιος Πολύζος. Όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, οι στίχοι του είναι περιχυμένοι από το θείο ενώ ταυτόχρονα είναι ένας ποιητής της εικόνας με τον κίνδυνο να γίνει ένας ειδωλολάτρης, ωστόσο ο Αντώνης Πιλλάς δεν είναι και είναι λάτρης του Θεού".
Ο Αντώνης Πιλλάς αφού ευχαρίστησε θερμά το Σπίτι της Κύπρου, τους εισηγητές και το ακροατήριο διάβασε ένα διαλεκτικό του ποίημα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










262