Πέντε φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στους ημιτελικούς του «Microsoft Imagine Cup»


Πέντε φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στους ημιτελικούς του «Microsoft Imagine Cup», (στην κατηγορία της Καινοτομίας) που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παγκοσμίως φοιτητικούς διαγωνισμούς τεχνολογίας. Οι φοιτητές αυτοί, παρουσίασαν την πρόταση τους  με την ονομασία “Felt”, που είναι μια υπερσύγχρονη τεχνολογικά  πλατφόρμα, η οποία επιτρέπει στους  χρήστες της να καταγράφουν, να αναλύουν και να μοιράζονται όλα όσα αισθάνονται .

 « Η συναισθηματική κατάσταση του ατόμου καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται κάποιος την ίδια του τη ζωή», επισημαίνει ο επικεφαλής της ομάδας, φοιτητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Πούγια Τσαρμαράϊ. « Πιστεύουμε πως είναι σημαντικό ένα άτομο να καταλαβαίνει αυτά που συμβαίνουν αλλά και επηρεάζουν τη ζωή του – από  πλευράς φυσικής  και συναισθηματικής. Είναι δύσκολο αυτό να επιτευχθεί  όταν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα «εργαλεία» και κίνητρα», προσθέτει. Το κενό αυτό, έρχεται να το καλύψει το “Felt” – πρόγραμμα  που, σύμφωνα με τα όσα είπαν στην παρουσίαση τους, στον  Παγκύπριο διαγωνισμό,– αναζητείται σήμερα από τις διεθνείς αγορές, καθώς καταγράφει αλλά και λαμβάνει πολύτιμες συμβουλές. «Σε βοηθά να ξαναφτιάξεις το κέφι σου, να βελτιώσεις τις καθημερινές δραστηριότητες  και την ποιότητα της ζωής σου. Το “Felt”αναλύει τα αισθήματα του χρήστη με τη βοήθεια απλοϊκών γραφικών εφαρμογών», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Κυριάκου, επίσης μέλος της ομάδας φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Τώρα οι νικητές έχουν στην διάθεση τους μία βδομάδα για να ετοιμαστούν ώστε να  πάρουν μέρος  στους ημιτελικούς της διοργάνωσης στους οποίους θα συμμετάσχουν αντίστοιχοι φοιτητές από ολόκληρη την Ευρώπη. Στον περυσινό διαγωνισμό η ομάδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κατάφερε να πρωτεύσει   στην Ευρώπη και να μετάσχει στον μεγάλο τελικό του Microsoft Imagine Cup που διεξήχθη στο Σηάτλ των Ην. Πολιτειών, όπου πήραν μέρος οι κορυφαίοι φοιτητές  του κόσμου  στην τεχνολογία και την καινοτομία.

Το Microsoft Imagine Cup  διεξήχθη για πρώτη φορά το 2003 και με τον καιρό έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής διαγωνισμός, στον οποίο φέτος μετέχουν 350.000 φοιτητές από 180 χώρες του κόσμου. Μοτίβο του διαγωνισμού είναι: «Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία συμβάλει στην επίλυση των πιο δύσκολων προβλημάτων». Το Microsoft  Imagine φέρνει σε επαφή ανθρώπους που διαθέτουν την απαιτούμενη γνώση για τη δημιουργία, κωδικοποίηση και ανάπτυξη των ιδεών τους.  Δεν είναι τυχαίο, που ο ιδρυτής της Microsoft το 1975, Μπίλ Γκαίητς, αναλύοντας το όραμα του τόνιζε πως « θέλει να υπάρχει σε κάθε γραφείο και σε κάθε σπίτι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής». Ώστε  οι άνθρωποι να φέρουν μαζί τους μικροσυσκευές που θα τους επιτρέπουν να βρίσκονται συνέχεια σε επαφή και να συνεργάζονται με τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις,  όπου και αν βρίσκονται. Να μπορούν να κάνουν τις δουλειές τους  με την βοήθεια αυτών των συσκευών και να έρχονται σε επαφή με τους συνανθρώπους τους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










146