ΠΟΦΕΝ: θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ενάντια στη Διαδικασία της Μπολόνια


Με αφορμή τη Συνάντηση της Ομάδας Παρακολούθησης της Διαδικασίας της Μπολόνια στην Κύπρο, η ΠΟΦΕΝ αναφέρει:

«Η ΠΟΦΕΝ είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη σχετικά με τις προσπάθειες που γίνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την περαιτέρω προώθηση της διαδικασίας της Μπολόνια. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας είναι που πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Αυγούστου 2012, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο, η Συνάντηση της Ομάδας Παρακολούθησης της Διαδικασίας της Μπολόνια (Bologna FollowUp Group) στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την εφαρμογή σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό των αντιφοιτητικών πολιτικών που προωθεί η εν λόγω διαδικασία.

Όπως καθορίστηκε από τη μέρα θεσμοθέτησης της εν λόγω διαδικασίας, στόχος είναι να προωθηθεί μια σειρά από μέτρα που στόχο έχουν την εμπλοκή των επιχειρήσεων και των μεγάλων πολυεθνικών στην εκπαιδευτική διαδικασία των πανεπιστημίων και γενικότερα της ανώτατης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Απώτερος σκοπός αποτελεί βέβαια η μετατροπή της εκπαίδευσης σε ένα ακόμα εργαλείο εξασφάλισης κερδοφορίας για τις επιχειρήσεις με την εργοδότηση ευέλικτου και φτηνού εργατικού δυναμικού.

Η ΠΟΦΕΝ δηλώνει για άλλη μια φορά ότι θα παραμείνει σταθερός θεματοφύλακας και μπροστάρης των διεκδικήσεων και των κεκτημένων του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος. Δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με όλους τους φοιτητές, ενάντια στη Διαδικασία της Μπολόνια και οποιαδήποτε διαδικασία επιχειρεί να μετατρέψει τους σπουδαστές σε θύματα των ορέξεων του συστήματος στο βωμό του κέρδους. Το ξεπούλημα της παιδείας στο βωμό της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των επιχειρήσεων, ως προτεραιότητα των κύκλων αυτών που προωθούν τη Διαδικασία αυτή, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση θέση προς συζήτηση με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα.

Για την ΠΟΦΕΝ, αμετάκλητος στόχος είναι και θα είναι η εξασφάλιση μιας πραγματικά δημόσιας και δωρεάν παιδείας για όλους τους νέους και τις νέες του τόπου μας, παιδείας που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και της κοινωνίας μακριά από τη λογική της υποταγής στις ορέξεις των επιχειρήσεων. Δηλώνουμε ξεκάθαρα, πως όποιος επιχειρήσει να κουτσουρέψει τη Δημόσια και Δωρεάν παιδεία στον τόπο μας, θα βρει μπροστά του ενωμένο το φοιτητικό κίνημα, έτοιμο να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










154