Ποιοι μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων κέρδισαν βραβείο στον Παγκύπριο Διαγωνισµό Εικαστικών Τεχνών


Η ∆ιεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης και ο κλάδος του µαθήµατος των Εικαστικών Τεχνών ανακοινώνει τα αποτελέσµατα του 2ου Παγκύπριου Διαγωνισµού Εικαστικών Τεχνών για τη σχολική χρονιά 2012-13.Το θέµα του φετινού ∆ιαγωνισµού ήταν «Σκέφτοµαι δηµοκρατικά, δηµιουργώ   εικαστικά».

Μέσα από  το  διαγωνισµό οι µαθητές έχουν εκφράσει τους προβληµατισµούς, τις σκέψεις, και τις απόψεις τους για ένα θέµα όπως είναι η δηµοκρατία. Οι ραγδαίες πολιτικοοικονοµικές και κοινωνικές αλλαγές που συντελούνται σε όλο τον κόσµο ενδυναµώνουν την ανάγκη για ανάπτυξη δηµοκρατικής συνείδησης και την εµπλοκή των νέων στα κοινά, αναπτύσσοντας παράλληλα ένα κριτικό τρόπο σκέψης µέσα από την εικαστική δηµιουργία. Ο διαγωνισµός ανάδειξε ακόµη µια φορά το ρόλο που διαδραµατίζουν οι εικαστικές τέχνες στη διαµόρφωση ενεργών και δηµοκρατικών πολιτών, στην ανάπτυξη κοινωνικής συνείδησης, αλληλεγγύης, ισότητας, σεβασµού και δικαιοσύνης σε µια πολυπολιτισµική κοινωνία όπως είναι η Κύπρος σήµερα.

Επιστέγασµα του Διαγωνισµού θα αποτελέσει η τελετή βράβευσης των διακριθέντων

µαθητών και η έκθεση των έργων που θα πραγµατοποιηθεί στις 15 Μαΐου 2013 στις 6.30µµ, στην Πύλη Αµµοχώστου στη Λευκωσία και καλούνται οι µαθητές που διακρίθηκαν να παραστούν και να παραλάβουν τα βραβεία τους. Η έκθεση θα διαρκέσει µέχρι την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 και προτρέπονται τα σχολεία όπως την επισκεφτούν.

Ο κατάλογος των τελικών αποτελεσµάτων του διαγωνισµού στο πιο κάτω έγγραφο:




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










118