Πολυεπιχειρησιακά προγράμματα κατάρτισης της ΑνΑΔ για 34.100 άτομα το πρώτο εξάμηνο του 2017


Πολυεπιχειρησιακά Προγράμματα Κατάρτισης, που θα εφαρμοστούν από Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017, ενέκρινε η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, προσφέροντας ευκαιρία συμμετοχής σε 34.100 εργοδοτούμενους και άνεργους, με υπολογιζόμενη δαπάνη €9,7 εκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα προγράμματα στοχεύουν, από τη μια, στην κατάρτιση και αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και, από την άλλη, στη βελτίωση της παραγωγικότητας και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.
Τα θέματα που καλύπτουν αφορούν όλους τους τομείς της οικονομίας και όλες τις κατηγορίες επαγγελμάτων. Μεταξύ άλλων, καλύπτονται θέματα όπως: αποτελεσματική διεύθυνση επιχειρήσεων, νέες τεχνολογίες και καινοτομίες, πράσινες και γαλάζιες δεξιότητες, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξοικονόμηση ενέργειας, ασφάλεια και υγεία στην εργασία, βασικές ψηφιακές δεξιότητες και εξειδικευμένες δεξιότητες στα διάφορα επαγγέλματα.
Τα προγράμματα που εγκρίθηκαν για εφαρμογή μέσα στο Α΄ Εξάμηνο 2017 ανήκουν στις ακόλουθες τρεις κατηγορίες:
(i) Πολυεπιχειρησιακά Προγράμματα Κατάρτισης – Συνήθη
Τα προγράμματα εφαρμόζονται από πιστοποιημένα ΚΕΚ και επιχορηγούνται από την ΑνΑΔ, στο πλαίσιο της πολιτικής της για παροχή κινήτρων σε εργοδότες με σκοπό τη συνεχή κατάρτιση των εργοδοτουμένων τους σε θέματα προτεραιότητας για κάλυψη αναγκών των επιχειρήσεων/οργανισμών τους. Πρόσθετα, στα προγράμματα αυτά συμμετέχουν και μακροχρόνια άνεργοι (6+ μήνες ανεργίας), εγγεγραμμένοι στα Γραφεία Εργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, για βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους με στόχο την επανένταξη τους στην απασχόληση.
Εγκρίθηκαν 1088 προγράμματα για συμμετοχή 30.500 ατόμων με υπολογιζόμενη συνολική δαπάνη €7,6 εκ.
(ii) Πολυεπιχειρησιακά Προγράμματα Κατάρτισης – Ζωτικής Σημασίας
Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η ικανοποίηση των αναγκών κατάρτισης των επιχειρήσεων/ οργανισμών και των εργοδοτουμένων τους, κυρίως σε διευθυντικό και επιστημονικό προσωπικό, σε εξειδικευμένα ή καινοτόμα θέματα που αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες για την οικονομία του τόπου, αξιοποιούν εκπαιδευτές με διεθνή πείρα και περιλαμβάνουν τόσο ιδρυματικό όσο και ενδοεπιχειρησιακό μέρος.
Εγκρίθηκαν 39 προγράμματα για συμμετοχή 1.100 ατόμων με υπολογιζόμενη συνολική δαπάνη €1,7 εκ.
(iii)Προγράμματα Συνεχιζόμενης Κατάρτισης Συνδικαλιστικών Στελεχών
Στόχος είναι η παροχή κινήτρων σε Σωματεία και Συνδικαλιστικές Οργανώσεις για να συμμετέχουν με στελέχη τους σε προγράμματα κατάρτισης που οργανώνονται από Κέντρα Συνδικαλιστικής Κατάρτισης, σε θέματα που σχετίζονται με τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα.
Εγκρίθηκαν 91 προγράμματα για συμμετοχή 2.500 ατόμων με υπολογιζόμενη συνολική δαπάνη €0,4 εκ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










986