Προδρόμου για αδιόριστους: Η προηγούμενη κυβέρνηση συμφώνησε να περιοριστούν οι θέσεις εργασίας


Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου με νέα γραπτή δήλωση του επανέρχεται στο θέμα των αδιόριστων εκπαιδευτικών και επισημαίνει τα ακόλουθα:  

«Για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης εκπαιδευτικών
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός υπενθυμίζει:
ότι αν κάποιοι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί δεν βρίσκουν φέτος θέση εργασίας στη δημόσια εκπαίδευση, είναι διότι η προηγούμενη κυβέρνηση συμφώνησε στο πλαίσιο του Μνημονίου να περιοριστούν αυτές οι θέσεις εργασίας.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός υπογραμμίζει:
ότι οι διορισμοί στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες.

Επομένως,
η όποια προσπάθεια γίνεται από την Κυβέρνηση, προκειμένου να βρεθεί κάποια έκτακτη απασχόληση για αριθμό εκπαιδευτικών, π.χ. σε κάποιο ειδικό πρόγραμμα στην Εθνική Φρουρά, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εντελώς συμπληρωματική προς τις πραγματικές υποχρεώσεις της και είναι προς πίστιν της.

Το πραγματικά μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται με υπεράριθμους διορισμούς στη δημόσια υπηρεσία.
Πραγματικές θέσεις εργασίας θα υπάρξουν εφ’όσον η οικονομία μπορέσει να έχει ξανά την απαιτούμενη δραστηριότητα και υπάρξει στη χώρα ανάπτυξη.

Έχει άλλα αίτια, μέσα στην οικονομική κρίση, την οποία κάποιες πολιτικές του παρελθόντος όχι μόνο δεν έλαβαν υπ’όψη ούτε και αντιμετώπισαν, αλλά υποδαύλισαν. Φωνές που και σήμερα υποδαυλίζουν την κρίση, δεν πρέπει να ληφθούν υπ’όψη.
Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει με σωστές και δίκαιες πολιτικές χωρίς να επηρεάζεται από το λαϊκισμό ορισμένων».

Σε άλλη δήλωση του αναφέρει:

Το ΑΚΕΛ, η κυβέρνηση του οποίου συμφώνησε με την Τρόϊκα για να μειωθούν οι θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση, έπρεπε να δείχνει κατανόηση με το παρεπόμενο πρόβλημα που δημιουργείται όταν δεν μπορεί να διοριστούν φέτος ορισμένοι συμβασιούχοι.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης Αναστασιάδη, αν τυχόν είναι δυνατό, να τους εξασφαλίσει κάποια έκτακτη απασχόληση σε ειδικό πρόγραμμα στην Εθνική Φρουρά, γίνεται καθ’ υπέρβασιν. Θα περίμενε κανείς -αν μη τι άλλο- ειδικά το ΑΚΕΛ να αναγνωρίζει την προσπάθεια της Κυβέρνησης να απαμβλύνει παρενέργειες δικών του πολιτικών. - See more at: http://www.cna.org.cy/webnews.asp?a=17086c8d91e041c4b7f79d82c949d742#sthash.fAf9tPwF.dpuf

«Το ΑΚΕΛ, η κυβέρνηση του οποίου συμφώνησε με την Τρόϊκα για να μειωθούν οι θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση, έπρεπε να δείχνει κατανόηση με το παρεπόμενο πρόβλημα που δημιουργείται όταν δεν μπορεί να διοριστούν φέτος ορισμένοι συμβασιούχοι.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης Αναστασιάδη, αν τυχόν είναι δυνατό, να τους εξασφαλίσει κάποια έκτακτη απασχόληση σε ειδικό πρόγραμμα στην Εθνική Φρουρά, γίνεται καθ’ υπέρβασιν. Θα περίμενε κανείς -αν μη τι άλλο- ειδικά το ΑΚΕΛ να αναγνωρίζει την προσπάθεια της Κυβέρνησης να απαμβλύνει παρενέργειες δικών του πολιτικών».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










155