Προοδευτική Καθηγητών: Η επίσκεψη στο ΔΗΣΥ ξεκαθάρισε το τοπίο που θόλωνε το Υπουργείο Παιδείας


Με ανακοίνωσή της, η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών αναφέρει ότι «η επίσκεψη των τριών εκπαιδευτικών Οργανώσεων στην Πινδάρου την περασμένη Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 ξεκαθάρισε το τοπίο, το οποίο συστηματικά θόλωνε το Υπουργείο Παιδείας, πότε υποσχόμενο φρούδες ελπίδες στους αδιόριστους συμβασιούχους και πότε παίρνοντας αλλοπρόσαλλες αποφάσεις, όπως η λεγόμενη αποκοπή αλληλεγγύης από το μισθό των εκπαιδευτικών, για να διορίσει, δήθεν, τους αδιόριστους».

Η Προοδευτική επισημαίνει τα εξής:

«Η ανησυχία μας εντάθηκε από τις εκφρασθείσες θέσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ, ο οποίος:

  • Δικαιολόγησε την παγοποίηση των προαγωγών, της οποίας διεκδικεί την πατρότητα.
  • Θεωρεί τη μη μονιμοποίηση των συναδέλφων ως σωστό μέτρο αφού έτσι θα μπορούν πιο εύκολα να τους απολύσουν.
  • Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών.
  • Επανέφερε θέμα συζήτησης της εισδοχής στα δημόσια Πανεπιστήμια με το πιστοποιητικό GCE,  και
  • Επανέφερε το ζήτημα του κατάλογου διοριστέων, αποπροσανατολίζοντας από τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τη Δημόσια Εκπαίδευση.

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ καταγγέλλει τη στάση των κυβερνώντων και τη μεθοδευμένη προσπάθεια λεηλάτησης των εισοδημάτων των εκπαιδευτικών. Καλεί ταυτόχρονα την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από περιστασιακές πλειοψηφίες, να σταθεί δυναμικά στο πλευρό των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των αδιόριστων συμβασιούχων έμπρακτα και όχι με ευχολόγια. Την ώρα που εκατοντάδες οικογένειες συναδέλφων μας βρίσκονται στους δρόμους δεν μπορεί να σφυρίζουμε αδιάφορα. Σήμερα απολύονται συμβασιούχοι, αύριο – ίσως – θα είναι η δική σας σειρά…»

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










165