Προς μείωση του αριθμού των σχολικών εφορειών μετά από εισήγηση της Παγκόσμιας Τράπεζας


Σε μείωση του αριθμού των Σχολικών Εφορειών φαίνεται να προσανατολίζεται η Κυβέρνηση αποδεχόμενη σιωπηρά τις εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων της Παγκόσμιας Τράπεζας αλλά και της Τρόικας. Η πρώτη εισήγηση έγινε από τους εμπειρογνώμονες της Παγκόσμιας Τράπεζας που ανέλαβαν τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος. Επειδή Παγκόσμια Τράπεζα και Τρόικα βρίσκονται σε συνεννόηση, η ιδέα της μείωσης του αριθμού των σχολικών εφορειών θα έλθει από την Τρόικα ως μέτρο μείωσης του προϋπολογισμού.

Το θέμα της μείωσης του αριθμού των σχολικών εφορειών είναι παράλληλο με την εισήγηση για μείωση του αριθμού των Δήμων.

Όπως το Paideia-News πληροφορείται, το Υπουργείο Παιδείας γνωρίζοντας τις πιέσεις, ακόμη και για κατάργηση του θεσμού έδωσε την συγκατάθεσή του στη μείωση του αριθμού των σχολικών εφορειών.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 συνάντηση της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού  Κυριάκο Κενεβέζο.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών:

«Η συνάντηση έγινε μέσα σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα, στην παρουσία και της νέας Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Αίγλης Παντελάκη, στην οποία η ΠΣΕΣΕ εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο της.

Κατά τη συνάντηση έγινε και εκτενής συζήτηση για το καθεστώς των Σχολικών Εφορειών και η Γραμματεία της ΠΣΕΣΕ ευχαρίστησε για την στήριξη και την πρωτοβουλία του κ. Υπουργού να θέσει ψηλά στις προτεραιότητες του Υπουργείου κατά τις συζητήσεις του θέματος, με τους διεθνείς εμπειρογνώμονες.

Ο ρόλος των Σχολικών Εφορειών παραμένει πολύ σημαντικός για το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, τόνισε ο κ. Υπουργός».

Σημειώνεται ότι κατά τη φετινή σχολική περίοδο έγιναν περικοπές στον προϋπολογισμό των σχολικών εφορειών κατά 10%.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










201