Πρόσκληση στο εναρκτήριο συνέδριο του έργου “DARE- Day One Alliance for Employment ”


 Ο Οργανισμός SEAL CYPRUS σας προσκαλεί στο εναρκτήριο συνέδριο του έργου “DARE- Day One Alliance for Employment ”. Το έργο εγκρίθηκε χρηματοδότησης από Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία μέσω του Ταμείου για την Απασχόληση των Νέων των Χορηγιών ΕΟΧ και Νορβηγίας (The project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.).

Το έργο “DARE” ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 και συνίσταται στην υλοποίηση Εργαστηρίων Σχεδιασμού Καριέρας (Job Labs) και Εργαστηρίων Επιχειρηματικότητας (Entrepreneurship Labs) που θα βοηθήσουν 1.400 νέους να βρουν εργασία ή να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους. Το έργο θα δημιουργήσει επίσης ένα σύστημα για την επικύρωση της μη-τυπικής μάθησης με τη χρήση Open Badges. Οι παρεμβάσεις θα λάβουν χώρα στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Πορτογαλία με τη μεταφορά καλών πρακτικών από την Αυστρία, τη Λιθουανία και την Πολωνία.

Η ομάδα στόχου του έργου είναι νέοι που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης. Η ομάδα περιλαμβάνει μακροχρόνια ανέργους, αποθαρρημένους νέους που έχουν σταματήσει να αναζητούν εργασία, ανενεργές γυναίκες που φροντίζουν παιδιά ή ενήλικες, εθνικές μειονότητες, αιτητές ασύλου, άτομα με ελάχιστη ειδίκευση, άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας και άτομα με αναπηρία.  Το έργο θα προσεγγίσει επίσης εργοδότες που προτίθενται να αναγνωρίσουν τη μη-τυπικής μάθηση.

Ο SEAL CYPRUS ηγείται μίας κοινοπραξίας δέκα οργανισμών από οκτώ χώρες. Οι εταίροι του έργου είναι: SEAL CYPRUS (Συντονιστής εταίρος), Craftsmanship & SMEs Association/ Confartigianato Imprese Salerno (Italy), N.G.O. CIVIS PLUS (Greece), PRAKSIS- Programs of Development, Social Support and Medical Cooperation (Greece), Lithuanian Association of Non-formal Education (Lithuania), Youth Career and Advising Center (Lithuania), Lodz Chamber of Industry and Commerce (Poland), IFTE Initiative for Teaching Entrepreneurship (Austria), Austrian Federal Economic Chamber (Austria).

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο:  https://sealcyprus.org/our-projects/dare/

Για να δηλώσετε συμμετοχή επισκεφθείτε το σύνδεσμο:  https://forms.gle/Um3n2i4mGXqpuesf8

Για να παρακολουθείτε τις εξελίξεις του έργου, ακολουθήστε τη Σελίδα: https://www.facebook.com/DareDay1Youth

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

10:00- 10:30

Εγγραφές & Καφές

10:30- 10:40

Καλωσόρισμα από την Πρόεδρο του οργανισμού SEAL CYPRUS και συντονίστρια του έργου κα. Άννα Δαλώση

10:40- 10:50

Χαιρετισμός από τον Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη-κυβερνητικών Οργανώσεων

κο. Γιάννη Γιαννάκη.

10:50- 11:00

Χαιρετισμός από την κα. Λήδα Σκορδέλλη, εκπρόσωπο του Εθνικού Σημείου Επαφής για τους Χρηματοδοτικούς Μηχανισμούς ΕΟΧ/ Νορβηγίας στην Κύπρο.

11:00- 11:15

Παρουσίαση του έργου Youth Entrepreneurship Program από την κα. Έλενα Καλλή, Λειτουργό του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου/ Active Youth – Youth Guarantee.

11:15- 11:30

Δράσεις για την Καταπολέμηση της Ανεργίας των Νέων από την κα. Μαρίνα Ρήγου, Λειτουργό του Τμήματος Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

11:30- 11:45

Παρουσίαση του έργου “DARE- Day One Alliance for Employment” από την κα. Άννα Δαλώση, συντονίστρια του έργου.

11:45- 12:00

Παρουσίαση καλών πρακτικών από την Αυστρία, την Πολωνία και τη Λιθουανία που θα μεταφερθούν στο πλαίσιο του έργου DARE στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Πορτογαλία από τους εταίρους του έργου.

12:00- 12:30

Ερωτήσεις- Ανοικτή συζήτηση.

12:30

Light lunch.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

-  Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα Αγγλικά.

-  Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

-  Για την είσοδό σας στο Σπίτι της ΕΕ θα πρέπει να έχετε μαζί σας την ταυτότητα ή το διαβατήριό σας.

-  Υπάρχουν χώροι στάθμευσης (με κέρματα) στην ίδια ευθεία με το Σπίτι της ΕΕ στα 200 μέτρα και απέναντι από το Υπουργείο Εσωτερικών. 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter22