Πρωτοφανής γκάφα της Βουλής σταματά τις διαδικασίες για προαγωγές


Πρωτοφανής για τα χρονικά της Βουλής γκάφα σημειώθηκε κατά την ψήφιση των κρατικών προϋπολογισμών του 2016 τον περασμένο μήνα.

Ενώ η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής είχε αποπαγοποιήσει θέσεις τόσο του Υπουργείου Παιδείας όσο και άλλων υπουργείων, κατά τη διάρκεια των προϋπολογισμών δεν υπολογίστηκαν, με αποτέλεσμα να υπάρξει αναστάτωση και αναστολή όλων των σχετικών διαδικασιών που είχαν αρχίσει στα επηρεαζόμενα υπουργεία, την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και τη Δημόσια Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα όταν η ΕΕΥ και η ΕΔΥ προσπάθησαν να κάνουν προαγωγές (συνεντεύξεις) συνειδητοποίησαν ότι αυτές δεν περιλαμβάνονταν στον προϋπολογισμό του 2016. Οι δύο αρμόδιες επιτροπές απευθύνθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος τους συμβούλευσε να μην προχωρήσουν.

Σήμερα η ΕΕΥ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση  με την οποία ενημερώνει ότι οι συνεντεύξεις με υποψηφίους για προαγωγή στις θέσεις Βοηθού Διευθυντή Α’ Σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και Διευθυντή Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, αναβάλλονται προσωρινά λόγω κάποιων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με την ψήφιση του Προϋπολογισμού 2016.

Από σήμερα άρχισαν οι προσπάθειες εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, ώστε οι θέσεις να ξεκλειδωθούν εκ νέου και να προχωρήσει η προαγωγές.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










147