Πρύτανης Χριστοφίδης: Η Ιατρική Σχολή πρέπει να ενώνει τον πολιτικό κόσμο


Πλήρως ικανοποιημένος αποχώρησε από τη Βουλή ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, μετά τη σημερινή θετική κατάληξη για το θέμα της Ιατρικής Σχολής. Αφού ένας αγώνας δύο και πλέον χρόνων στέφεται επιτέλους με επιτυχία. Σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνεδρία ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι η σημερινή κατάληξη απέδειξε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί με συλλογικές αποφάσεις.

Αναφερόμενος στο αρχικό κόστος είπε ότι είχε υπολογιστεί στα 15-16 εκ. για τα επόμενα 4 χρόνια, όμως έγιναν αρκετές εξοικονομήσεις μειώθηκε αρκετά και σήμερα κυμαίνεται κοντά στα 8 εκατομμύρια, από τα οποία, το Πανεπιστήμιο θα χρηματοδοτήσει τα 3 εκατομμύρια για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ως εκ τούτου, είπε, το συνολικό κόστος για την πολιτεία ανέρχεται στα 5 εκ. για την περίοδο 2013-2016. Για τη λειτουργία αγγλικού τμήματος το 2014 ο Πρύτανης είπε ότι δεν πρέπει να μπαίνουν όροι στη Βουλή και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα επικρατήσουν σωστές σκέψεις τη στιγμή που πρέπει. Τέλος ο κ. Χριστοφίδης τόνισε ότι η ίδρυση της Ιατρικής Σχολής έπρεπε να ενώνει τον πολιτικό κόσμο  

Η Ιατρική Σχολή θα δεχθεί τους πρώτους 33 φοιτητές το Σεπτέμβριο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










171