Πρύτανης Χριστοφίδης και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ συζήτησαν τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Κύπρου


Μακρά συζήτηση για τα προβλήματα αλλά και τις προκλήσεις που έχει ενώπιόν του το Πανεπιστήμιο Κύπρου είχαν την Παρασκευή, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Αβέρωφ Νεοφύτου, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος.

«Εκθέσαμε στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ όλα τα προβλήματα που έχουμε ως πανεπιστήμιο, ως οργανισμός, μας άκουσε με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και είμαι σίγουρος πως θα κάνει ό,τι μπορεί έτσι ώστε όλα αυτά τα προβλήματα που αφορούν το θεσμό ως πανεπιστήμιο αλλά και προβλήματα που αφορούν το προσωπικό του πανεπιστημίου να βρουν την λύση τους το συντομότερο δυνατό», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι «με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση που δείχνει το ενδιαφέρον του ΔΗΣΥ για το Πανεπιστήμιο Κύπρου».

Εξέφρασε «βαθειά εκτίμηση στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ διότι τους περασμένους μήνες, τις δύσκολες ώρες, η παρέμβασή του σε δύσκολα θέματα ήταν καταλυτική έτσι ούτως ώστε το Πανεπιστήμιο Κύπρου να πάει μπροστά».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου συζητήσαμε, κάναμε ένα διάλογο, για θέματα που αφορούν όχι μόνο το πανεπιστήμιο αλλά και την ευρύτερη Ανώτατη Εκπαίδευση».

Χαρακτήρισε το Πανεπιστήμιο Κύπρου «πνευματικό φάρο» και είπε ότι πέραν αυτού «πρέπει να είναι το Ίδρυμα που θα ανοίγει δρόμους, να είναι ο φορέας εκσυγχρονισμού, να είναι μόνιμος αντίπαλος του συντηρητισμού και να προσπαθεί μαζί με άλλους φορείς της κυπριακής κοινωνίας να δημιουργήσουμε τα σωστά πρότυπα στους πολίτες για να βρούμε την έξοδο από τα σημερινά αδιέξοδα».

Καταλήγοντας ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «ο πνευματικός φάρος, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, πέραν από τα εφόδια τα πνευματικά και τα εκπαιδευτικά στους φοιτητές μας, μπορεί και πρέπει να έχει παρεμβάσεις και στα κοινωνικά, πολιτικά και άλλα δρώμενα του τόπου μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










306