Ψηφίστηκαν οι Προϋπολογισμοί του Ανοικτού Πανεπιστημίου και του ΤΕΠΑΚ


Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε σήμερα σε νόμους τους Προϋπολογισμούς του Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου για το 2017, αφού προηγουμένως απέκοψε ποσοστό σε κάποια εκ των επιδομάτων.

Ο Προϋπολογισμός του Ανοικτού Πανεπιστημίου προβλέπει προβλέπει έσοδα ύψους €12.575.000 και δαπάνες του ίδιου ύψους και ψηφίστηκε ομόφωνα.
Ο Προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ προβλέπει έσοδα ύψους €58.055.000 και δαπάνες του ίδιου ύψους και ψηφίστηκε με 37 ψήφους υπέρ και 2 αποχές (Βουλευτές ΕΛΑΜ).
Η Ολομέλεια με 21 ψήφους υπέρ και 17 κατά ψηφίστηκε τροπολογία που κατέθεσε ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, για αποκοπή 10% στο επίδομα φιλοξενίας και στο επίδομα παραστάσεων και όλο το επίδομα τηλεφώνου του Διευθυντή Διοίκησης Οικονομικών του Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Στη σύντομη συζήτηση που διεξήχθη επί της τροπολογίας ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης είπε πως δεν μπορεί να γίνεται αποκοπή επιδομάτων από τον Πρύτανη του ενός Πανεπιστημίου και από τον άλλο να μην γίνεται.
Πρόσθεσε πως πρέπει να υπάρξει οριζόντια αποκοπή επιδομάτων.
Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης είπε πως έγινε μερική αποκοπή επιδομάτων, η οποία σχετίζεται με την οικονομική κρίση. Δήλωσε ότι το κόμμα του διαφωνεί με διακοπή επιδομάτων για τους Πρυτάνεις, επειδή όπως ανέφερε έχει ψηφιστεί ήδη γενική αποκοπή κατά 50% όλων των επιδομάτων. Ανέφερε επίσης πως το επίδομα προς τον Πρύτανη αφορά αναγνώριση του διοικητικού του έργο, το οποίο επιτελεί υποβαθμίζοντας τη διδακτική και ερευνητική του δραστηριότητα. Εξήγησε πως αυτό ανέρχεται σε 2.000 το χρόνο για τον Πρύτανη και 1.200 για τους αντιπρυτάνεις και πρέπει να διατηρηθεί έστω και κατά 50% αποκομμένο.
Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου επανέλαβε ότι η τροπολογία αφορά αποσπασματική προσέγγιση που δεν προσφέρει τίποτε.
Απαντώντας, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι η πολιτική των Οικολόγων είναι οριζόντια και αφορά αποκοπή 10%. Πρόσθεσε ότι υπάρχει θέμα επιδομάτων, το οποίο ο Γενικός Ελεγκτής ήγειρε σε δύο εκθέσεις του
Προϋπολογισμός ΤΕΠΑΚ

Στον Προϋπολογισμό του ΤΕΠΑΚ κατέθεσε 3 τροπολογίες το ΕΛΑΜ, οι οποίες απορρίφθηκαν με εναντίον τις ψήφους όλων των παρόντων Βουλευτών και υπέρ τις δύο ψήφους των Βουλευτών του ΕΛΑΜ.
Τροπολογία κατέθεσε και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, η οποία υπερψηφίστηκε κατά τη μία της διάταξη που αφορά την αποκοπή 10% στο επίδομα φιλοξενίας, 10% στο επίδομα παραστάσεως και πλήρη αποκοπή του επιδόματος τηλεφώνου του Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών. Η τροπολογία ψηφίστηκε με 22 ψήφους υπέρ και 15 κατά.
Η διάταξη που καταψηφίστηκε αφορούσε αποκοπή του επιδόματος ευθύνης του Πρύτανη και Αντιπρυτάνεις.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










193