ΠτΔ στο Συνέδριο της ΠΟΦΕΝ: Διαβεβαιώνω την ισχυρή βούλησή μας για στήριξη των φοιτητών μας


«Με σκοπό την οικονομική στήριξη των οικογενειών των φοιτητών/τριών και την ταυτόχρονη διασφάλιση μιας ολοκληρωμένης, διαφανούς και αδιάβλητης διαδικασίας η Κυπριακή Δημοκρατία παραχώρησε φέτος: 
• φοιτητική χορηγία σε 19495 φοιτητές και φοιτήτριες διαθέτοντας το ποσό των 42.465.274 ευρώ. 
• Φοιτητικά επιδόματα σε 3925 φοιτητές και φοιτήτριες ύψους 5.572.690 ευρώ. Σημειώνεται μάλιστα ότι εκ των 3925 φοιτητών/τριών, 1840 παιδιά έλαβαν και χριστουγεννιάτικο δώρο 367.600 ευρώ.
• Για τα οφειλόμενα δίδακτρα 110 φοιτητών και φοιτητριών ιδιωτικών πανεπιστημίων καταβλήθηκε το ποσό των 600.000 ευρώ.
• Συνολικά ενισχύθηκαν οικονομικά 23530 φοιτητές και φοιτήτριες, με δαπάνη ύψους 49.005.564».

Αυτά τα στοιχεία αναφέρθηκαν σε χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη που διάβασε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας Αίγλη Παντελάκη.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει επίσης ότι:

    «Οι αριθμοί αυτοί επιβεβαιώνουν ότι με τη νέα μορφή της Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας όχι μόνο γίνεται πιο στοχευμένη και ορθολογική η κατανομή των κρατικών πόρων στη βάση τόσο οικονομικών όσο και κοινωνικών κριτηρίων, αλλά αναβαθμίζεται ταυτόχρονα η κοινωνική πολιτική της Πολιτείας.
Τα πανεπιστήμια και οι σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών, χώροι έρευνας και καινοτομίας, εμπίπτουν στις άμεσες προτεραιότητές μας. Στηρίζουμε κάθε δίκιο αίτημά σας, αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες σας και τις αγωνίες σας και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευθέτηση των ζητημάτων που τίθενται ενώπιον μας από εσάς.
Ανταλλάξτε απόψεις, συζητήστε, διαβουλευτείτε με πολιτικό πολιτισμό, δείξτε και σε εμάς τους μεγαλύτερους και τις μεγαλύτερες τον δρόμο της πολιτικής και κοινωνικής συμφιλίωσης.
Σας καλούμε να γίνετε οι συνοδοιπόροι μας στο δύσκολο και επίπονο έργο μας.
Κοινοποιήστε μας τα πορίσματα του 43ου Τακτικού σας Συνεδρίου και να είστε βέβαιοι και βέβαιες ότι ως ευνομούμενη και συντεταγμένη Πολιτεία, θα είμαστε αρωγοί στον αγώνα σας για την κατάκτηση της γνώσης και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Με αυτά τα λόγια διαβεβαιώνω, για μια ακόμη φορά, την ισχυρή βούλησή μας για στήριξη των φοιτητών μας».

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


48