Ρίχνουμε φως στο θέμα της πρότασης του ΔΗΣΥ για παγοποίηση των προαγωγών στο δημόσιο


Έντονες συζητήσεις, αλλά και όπως ήταν φυσιολογικό και αντιδράσεις προκαλεί η πρόταση νόμου για παγοποίηση των προαγωγών, που κατέθεσε στη Βουλή ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού (https://paideia-news.com/index.php?id=109&hid=7397).

  Το Paideia-News.com ρίχνει φως σε κάποιες πτυχές του θέματος δίνοντας έγκυρη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

1.-Καταρχήν, για να ισχύσει αυτή η πρόταση πρέπει να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής. Όπως πληροφορούμαστε, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, όπως και ο πρόεδρος  του ΕΥΡΩΚΟ κ. Συλλούρης φέρονται έτοιμοι να υπερψηφίσουν την πρόταση προσφέροντας την απαιτούμενη πλειοψηφία στην Ολομέλεια του Νομοθετικού Σώματος.

 2.- Δε θα επηρεαστεί καμιά προαγωγή που έγινε μέχρι σήμερα και στην περίπτωση των εκπαιδευτικών, από την ΕΕΥ.

3.- Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, μετά την ανακοίνωση των σημερινών (Δευτέρας) προαγωγών, δεν έχει άλλες προγραμματισμένες συνεντεύξεις για προαγωγή. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να υπάρξει διακοπή καμιάς διαδικασίας.

4.- Στη Δημοτική Εκπαίδευση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία των προαγωγών αφού εκκρεμούν μόνο οι προαγωγές σε Βοηθούς Διευθυντές.

5.- Στη Μέση Εκπαίδευση εκκρεμεί περίπου το 30-35% των προαγωγών

6.- Σε περίπτωση, πάντοτε που εγκριθεί το νομοσχέδιο, το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης θα το επωμισθεί ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος αφού:

Α) Το Υπουργείο Παιδείας και ο ίδιος προσωπικά ο υπουργός Παιδείας θα αποφασίσει πόσες προαγωγές πρέπει να γίνουν  για να στελεχωθούν επαρκώς τα σχολεία το Σεπτέμβριο.

Β) Από τον Υπουργό Παιδείας θα εξαρτηθεί, αν πάρει τις θέσεις που θέλει, αφού θα πρέπει να πείσει τον ομόλογό του Υπουργό Οικονομικών για να του τις εγκρίνει.

Όπως πληροφορούμαστε, η ΕΕΥ παρακολουθεί την εξέλιξη και δεν προτίθεται ν’ ανακοινώσει προαγωγές προτού ξεκαθαρίσει το θέμα.

Η διαδικασία που ακολουθείται στις προαγωγές είναι η έγκριση των θέσεων από το Υπουργείο Παιδείας και ακολούθως δίνει την σκυτάλη στην ΕΕΥ για να προκηρύξει τις θέσεις. Αμέσως μετά την προκήρυξη καταρτίζονται οι κατάλογοι από τη Συμβουλευτική του Υπουργείου και ακολούθως  η ΕΕΥ επιβεβαιώνει και καλεί σε συνεντεύξεις.

Αυτή τη στιγμή η ΕΕΥ έχει ενώπιον της θέσεις για προαγωγές που εγκρίθηκαν από το ΥΠΠ, λογικά μπορεί να τις κάνει,  όμως για λόγους ηθικής τάξης, τον τελικό λόγο θα έχει ο Υπουργός Παιδείας.

Πάντως οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για όσους κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας προαγωγή                          

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


64