Σαφείρη Στυλιανός: Mε πρωτιά στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού


Ο Σαφείρη Στυλιανός απόφοιτος της Α΄ Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας, με βαθμό  πρόσβασης 19,89375 εξασφάλισε θέση ως πρωτεύσας (με τρία μαθήματα πρόσβασης) στο Τμήμα Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού. Ο πατέρας του εργάζεται στο στρατό πλην ο ίδιος δηλώνει στο Paideia-News ότι αυτό δεν τον επηρέασε για την απόφασή του.

ΕΡ: Πώς νιώθεις που έχεις πρωτεύσει εξασφαλίζοντας θέση στο Τμήμα Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού;

ΑΠ: Νιώθω ωραία, επειδή ήθελα πολύ να περάσω και διάβαζα για να το πετύχω.

ΕΡ: Με ποιο Γενικό βαθμό Απολυτηρίου αποφοίτησες;

ΑΠ: Με 18 9/13.

ΕΡ: Έκανες κάποια μαθήματα και κάποια φροντιστήρια που σε βοήθησαν στην προετοιμασία σου;

ΑΠ: Στο μάθημα της εφαρμοσμένης Μηχανικής δεν έκανα φροντιστήρια, και με βοηθούσε μόνο ο καθηγητής μου στο σχολείο, δύο μήνες πριν τις εξετάσεις ξεκίνησα μαθήματα Μαθηματικών, ενώ Νέα Ελληνικά ξεκίνησα ένα μήνα πριν τις εξετάσεις.

ΕΡ: Πόσες ώρες την εβδομάδα αφιέρωνες περίπου στα φροντιστήρια και την προετοιμασία σου;

ΑΠ: Αποφάσισα ότι θα δώσω εξετάσεις για τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού δυόμισι μήνες πριν τις εξετάσεις και ξεκίνησα εντατικό καθημερινό διάβασμα μετά το σχολείο, ακόμα και στο λεωφορείο και στο σχολείο και μέχρι το βράδυ διάβαζα συνεχώς.

ΕΡ: Πιστεύεις ότι κάποιος μπορεί κάποιος να αριστεύσει χωρίς κρατικά (ΚΙΕ) ή ιδιωτικά φροντιστήρια;

ΑΠ: Στο σχολείο μαθαίνεις πολλά πράγματα, αλλά για να πετύχεις και να πας ψηλά χρειάζεται να πας φροντιστήρια, επειδή στο σχολείο είναι πολλά τα άτομα και δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για πιο αναλυτική παράδοση του μαθήματος, με αποτέλεσμα οι καθηγητές να τρέχουν αν καλύψουν την ύλη. Εγώ προσωπικά, λόγω του λιγοστού χρόνου που είχα για να προετοιμαστώ, προσπάθησα να εκμεταλλευτώ στο έπακρο τους καθηγητές μου στο σχολείο, ζητώντας τους συνεχώς τη βοήθειά τους και ρωτώντας τους τις διάφορες απορίες που είχα.

ΕΡ: Θα προτιμήσεις τη θέση στην οποία πρώτευσες ή θα ακολουθήσεις άλλο κλάδο στην Κύπρο ή την Ελλάδα;

ΑΠ: Ναι διότι ήταν η πρώτη μου επιλογή.

ΕΡ: Έχεις γονείς εκπαιδευτικούς ή που να έχουν σχέση με το επάγγελμα που θα ακολουθήσεις ;

ΑΠ:  Μόνο ο πατέρας μου εργάζεται στο στρατό, αλλά είναι μηχανικός. Δε θα έλεγα ότι με επηρέασε σε αυτή μου την απόφαση. Αρχικά θα δήλωνα Μηχανολογία, μετά όμως μου είπαν ότι μπορώ να δώσω και για τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού και επειδή μου αρέσει ο στρατός έδωσα εξετάσεις για αυτή τη σχολή.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










182