Σε εξέλιξη έντονο παρασκήνιο για την πρόταση του ΔΗΣΥ για τις προαγωγές


Σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας Paideia-News.com  βρίσκεται σε εξέλιξη από το χθες το απόγευμα παρασκήνιο ώστε να βρεθεί κοινή συνισταμένη στο θέμα της πρότασης του ΔΗΣΥ για παγοποίηση των προσλήψεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Όπως πληροφορούμαστε, σήμερα θα καταβληθεί μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπάθεια από το ΔΗΣΥ να πεισθούν επηρεαζόμενοι φορείς για την ψήφιση της πρότασης .  

Η αρνητική εξέλιξη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής χθες, με την καθολική αντίδραση των συνδικαλιστικών οργανώσεων ήταν καθόλα αναμενόμενη. Κανείς δεν περίμενε από καμιά οργάνωση να δεχτεί την παγοποίηση.

Από εκεί και πέρα έπεσε στο τραπέζι υπαλλακτική πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής Νικόλα Παπαδόπουλου για να γίνουν προαγωγές, χωρίς όμως μισθολογικές αυξήσεις. Αυτό, προσέκρουσε στην αρνητική τοποθέτηση της εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών η οποία τόνισε ότι εξορισμού προαγωγή και μισθολογική αύξηση πάνε μαζί.  Σημειώνεται επίσης  η θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ότι το θέμα δεν είναι το ποσό που θα εξοικονομηθεί από τις αυξήσεις όσων θα προαχθούν, αλλά οι νέες θέσεις που θ’ ανοίξουν λόγω της μείωσης των ωρών όσων θα προαχθούν.   

Το άλλο στοιχείο που προέκυψε είναι η άρνηση της ΠΑΣΥΔΥ να δεχτεί εξαίρεση της παιδείας και των σωμάτων ασφαλείας (Αστυνομίας και Ε.Φ.) από τις πρόνοιες του νόμου.

Αυτό όμως που ξεχωρίζει είναι το αίτημα των εμπλεκομένων να γνωρίζουν τη θέση της Κυβέρνησης επί της πρότασης, η οποία μέχρι στιγμής τηρεί σιγή ιχθύος. Επίσης, δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιο είναι το ποσό που θα εξοικονομηθεί από την εφαρμογή της πρότασης. Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών είπε ότι θα επηρεαστούν 1050 θέσεις προαγωγής που εκκρεμούν, πλην όμως δεν ήταν σε θέση να δώσει ολοκληρωμένη εικόνα επειδή ακόμη τα στοιχεία αυτά βρίσκονταν σε επεξεργασία στο υπουργείο.

Από κομματικής ισορροπίας, η μπάλα βρίσκεται στο ΔΗΚΟ το οποίο θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Πάντως, τόσο το ΑΚΕΛ όσο και η ΕΔΕΚ κράτησαν κλειστά τα χαρτιά τους στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών.

Όπως Paideia-News.com πληροφορείται, μέχρι και τις 4,  που θα ξεκινήσει η συνεδρία της Ολομέλειας έχουν προγραμματιστεί συνεδρίες για λήψη της απόφασης. Το ερώτημα που τίθεται είναι. Τα κόμματα θα προχωρήσουν σε ψήφιση της πρότασης ή θ’ αναστείλουν τη συζήτηση μέχρι να απαντηθούν  τα ερωτήματα από την Εκτελεστική Εξουσία.  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










174