Σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για τη διατήρηση των ελληνικών A-level στη Βρετανία


ΛΟΝΔΙΝΟ- Την απάντηση της Βρετανίδας Υπουργού Παιδείας ότι διεξάγονται συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς ώστε να βρεθεί τρόπος διατήρησης των εξετάσεων ξένων γλωσσών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μεταξύ των οποίων και τα νέα ελληνικά, έλαβε σε ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής βορείου Λονδίνου Ντέιβιντ Μπάροους.
Η ερώτηση του βουλευτή των Συντηρητικών καλούσε την Υπουργό Νίκι Μόργκαν να αναφερθεί στα βήματα που κάνει για να διασφαλίσει το μέλλον των εξετάσεων ελληνικής γλώσσας σε επίπεδο A-level, δηλαδή τις εξετάσεις που προσμετρούνται στα κριτήρια εισαγωγής στα βρετανικά πανεπιστήμια.
Οι φίλοι της Κύπρου βουλευτές, όπως ο κ. Μπάροους, και η παροικία έχουν επιδοθεί σε μία οργανωμένη εκστρατεία πίεσης προς το αρμόδιο υπουργείο για τη διασφάλιση των ελληνικών εξετάσεων από την πρώτη στιγμή που το εξεταστικό συμβούλιο Edexcel προειδοποίησε ότι λόγω αλλαγών στο εξεταστικό σύστημα δεν δύναται να συνεχίσει να διοργανώνει εξετάσεις σε μια σειρά ξένων γλωσσών μετά από το 2017.
Στην απάντησή της προς τον βουλευτή η κα Μόργκαν αναφέρει ότι το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τα εξεταστικά συμβούλια και το αρμόδιο εποπτικό όργανο Ofqual. Στόχος είναι η εύρεση λύσης στο πώς μπορεί να καταστεί δυνατή η διατήρηση των εξετάσεων επιπέδου GCSE και A-level για όσο το δυνατόν περισσότερες ξένες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της νεοελληνικής.
«Είμαστε αποφασισμένοι να εξασφαλίσουμε το μέλλον των εξετάσεων σε γλώσσες των ξένων κοινοτήτων. Θα προβώ σε περαιτέρω ανακοίνωση εν ευθέτω χρόνο, εξηγώντας την προσέγγιση που προτείνουμε», ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι είχε συναντήσεις με διπλωμάτες και επισήμους που έχουν κάνει παραστάσεις στο υπουργείο της.
Ο Ντέιβιντ Μπάροους δήλωσε ικανοποιημένος από τη θετική διάθεση της Υπουργού: «Χαίρομαι που η κυβέρνησή μας τηρεί την προεκλογική της υπόσχεση να διασφαλίσει το μέλλον των ελληνικών και άλλων γλωσσών σε επίπεδο GCSE και A-level. Η διαβούλευση είναι τώρα σε πλήρη εξέλιξη και η Υπουργός κατέστησε σαφές ότι το μοναδικό ερώτημα για τον Edexcel και την Ofqual είναι πώς ο εξετάσεις στα νέα ελληνικά και σε άλλες γλώσσες θα πραγματοποιούνται το 2018».
Διαδικτυακό αίτημα για τη διατήρηση των εξετάσεων στη νεοελληνική έχει συγκεντρώσει σχεδόν 8.500 υπογραφές.

(ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










191