Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα έγινε η παράδοση του ΥΠΟΠΑΙΘ από τον Αρ. Μπαλτά στην Ευφρ. Κιάου


ΑΘΗΝΑ Σε ε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα έγινε σήμερα, παρουσία όλης της ηγεσίας του ΥΠΟΠΑΙΘ η παράδοση του υπουργείου στην νέα, υπηρεσιακή υπουργό κα Ευφροσύνη Κιάου.

Ο υπουργός, Αριστείδης Μπαλτάς, καλωσόρισε την κα Κιάου, λέγοντας:

«Είναι τιμή και χαρά μου να έχουμε την κα Κιάου υπηρεσιακή υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η τιμή και η χαρά είναι κατ΄ απόλυτη κυριολεξία, διότι η Φρώσω η Κιάου είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα. Και διαθέτει τρία χαρακτηριστικά, το ήθος, το ηθικό και τη γνώση για τη δύσκολη αυτή περίοδο. Ξέρει τα του υπουργείου Παιδείας, καθώς ήταν καθημερινά εδώ όλη αυτή την περίοδο και όσα ξεκίνησε το υπουργείο και άφησε εν μέρει ατελείωτα, επειδή οι αντικειμενικές δυσκολίες δεν το επέτρεπαν, θα τα προχωρήσει στο διάστημα αυτό, με βάση τα χαρακτηριστικά που έλεγα προηγουμένως. Συνήθως οι απερχόμενοι υπουργοί μιλάνε για ιστορία, τι έγινε, τι πέτυχαν κλπ, δεν θα το κάνω, διότι θα ήταν περίεργο να το κάνω, εν όψει της κας Κιάου. Την καλωσορίζουμε όλοι μαζί, μένουμε στην απόλυτη υπηρεσία της, πάμε για το επόμενο βήμα».

Απαντώντας η νέα υπουργός τόνισε: «Τον υπουργό τον ξέρω, υπερβάλλει . Υπερβάλλει γιατί είμαστε καλοί φίλοι και τον τελευταίο καιρό υπήρξαμε πραγματικά καλοί συνεργάτες. Παρά τις δυσκολίες και τις κρίσιμες ώρες το υπουργείο έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την ομαλή έναρξη και λειτουργία των σχολικών μονάδων. Αισθάνομαι πολύ οικεία, έλεγα και στον υπουργό πως θεωρώ ότι είμαστε υπόδειγμα συλλογικής δουλειάς σε αυτό το υπουργείο. Όλα τα τρέχοντα υπηρεσιακά, το γρηγορότερο δυνατόν, με όλη τη συνεννόηση και τη βοήθειά σας, θα προχωρήσουν».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










201