Σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου προσωπικού προχωρά η Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα


Σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου προσωπικού, προχωρά η Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα ενώ σχεδιάζει μειώσεις στον αριθμό καταστημάτων της με στόχο την περικοπή δαπανών και γενικότερα την αναδιάρθρωση των εργασιών της σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται.
Ειδικότερα, με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν τις εργασίες στην Ελλάδα, το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «το Συγκρότημα έχει προχωρήσει στην εφαρμογή Προγράμματος Εθελούσιας Εξόδου που απευθύνεται στο προσωπικό μας στην Ελλάδα, με βάση το οποίο αναμένεται να αποχωρήσουν 300 άτομα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2013. Υπολογίζεται ότι το Συγκρότημα θα εξοικονομήσει 12% περίπου του κόστους του ετήσιου μισθολογίου στην Ελλάδα. Παράλληλα επιτυγχάνονται μειώσεις και στις υπόλοιπες λειτουργικές δαπάνες. Μέσα στα ίδια πλαίσια, το Συγκρότημα, σε μία προσπάθεια εξορθολογισμού του δικτύου καταστημάτων του στην Ελλάδα, έχει ήδη μειώσει το δίκτυο κατά 11 καταστήματα, ενώ προγραμματίζει περαιτέρω μειώσεις του δικτύου για το 2013, διασφαλίζοντας πάντοτε την εύρυθμη λειτουργία και εξυπηρέτηση των πελατών του στην Ελλάδα».
Οι καταθέσεις της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα παρουσίασαν αύξηση κατά περίπου 1 δισ. ευρώ από τον Ιούνιο του 2012, το οποίο σε συνδυασμό με μείωση του δανειακού χαρτοφυλακίου κατά περίπου 500 εκ. ευρώ την ίδια περίοδο, συνέτεινε σε σημαντική ενίσχυση της ρευστότητας του Συγκροτήματος.
Τα πιο πάνω αποτελούν μέρος των ενεργειών στις οποίες προβαίνει το Συγκρότημα με στόχο την περικοπή δαπανών και γενικότερα την αναδιάρθρωση των εργασιών του σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται, λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές συνθήκες και τις ανάγκες της Τράπεζας για ανακεφαλαιοποίηση, καθώς και τις σχετικές κατευθύνσεις που δόθηκαν από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, με τις οποίες το Συγκρότημα συμφωνεί πλήρως, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


134