Σε σύσκεψη στο ΥΠΠ δόθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές στους επιθεωρητές για τις Παγκύπριες


Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας  για το θέμα των Παγκυπρίων Εξετάσεων που αρχίζουν τη μεθεπόμενη Τρίτη 17 Μαΐου με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας Κυπριανός Λούης, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Εξετάσεων Τέρψα Κωνσταντινίδου, εκπρόσωπος της Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠ και επιθεωρητές κάποιοι από τους οποίους  θα αναλάβουν και ρόλο θεματοθετών.

Κατ’ αρχήν δόθηκαν οι κατευθυντήριες αρχές στους  επιθεωρητές και τονίστηκε ότι θα πρέπει να αποφευχθούν προβλήματα που σημειώθηκαν την προηγούμενες χρονιές  σχετικά με τα εξεταστικά δοκίμια. Υποδείχτηκε επίσης ότι λόγω και των βουλευτικών εκλογών που ακολουθούν σε πέντε μέρες τα θέματα, προπάντων των Νέων Ελληνικών,  που προηγούνται των εκλογών, να μην δώσουν αφορμή συζήτησης ότι επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά οποιοδήποτε κόμμα.

Επίσης υπογραμμίστηκε η ανάγκη όπως οι θεματοθέτες να πληρούν τα κριτήρια που καθορίστηκαν, δηλαδή να έχουν την αναγκαία εμπειρία και διδασκαλία του θέματος τον τελευταίο χρόνο.    

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, φέτος, σε σύγκριση με πέρσι, σημαντικός αριθμός θεματοθετών θα είναι ανανεωμένος.  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










148