Σκόνη και θρύψαλα οι προεκλογικές δεσμεύσεις Αναστασιάδη


ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ*

Σαν νέος της Κύπρου, παρακολουθώ κι εγώ με αγωνία το όσα διαδραματίζονται στο πολύπαθο νησί μας το τελευταίο διάστημα. Με λύπη μου παρατηρώ ότι η Κύπρος έχει γίνει το πειραματόζωο της Τρόικα και οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας πραγματικά υποφέρουν.

 

Ένα από τα πολλά που διαδραματίζονται τελευταία, είναι το ότι ένας άνθρωπος κατάφερε να ξεγελάσει το κυπριακό λαό και να μετατρέψει σε σκόνη και θρύψαλα τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Ο Νίκος Αναστασιάδης, αναλαμβάνοντας ακέραιη την ευθύνη για τις τελικές επιβολές της Τρόικα, μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται πως ήταν ο μεγαλύτερος προεκλογικός λαϊκιστής. Συγκρούεται καθημερινά με τις δικές του δεσμεύσεις ενώ, γνώστης πλέον του ρόλου, ανοίγει την πόρτα στις ορέξεις των ξένων επιβουλών. Γιατί είναι ένα πράγμα να θέλει η Τρόικα να επιβάλει εξοντωτικά μέτρα και άλλο να συναινείς με στάση υποχώρησης σε μέτρα που καταδικάζουν το μέλλον των πολιτών της χώρας σου.

 

Ο κ. Αναστασιάδης, μας υποσχέθηκε ένα καλύτερο αύριο από την «καμένη γη» που παρέλαβε. Πριν την αναρρίχηση του στο ανώτατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωνε πως θα υπέγραφε ένα βελτιωμένο Μνημόνιο συγκριτικά με την αρχική συμφωνία. Σαν αρχηγός της αντιπολίτευσης ήταν κατά της προσωρινής και ελάχιστης αύξησης του εταιρικού φόρου, χαρακτηρίζοντας την καταστροφική για την οικονομία μας, ενώ σήμερα αποδέχεται μόνιμη και μεγαλύτερη. Μας έλεγε ότι ήρθε ο καιρός να κλείσουν τα κοινωνικά παντοπωλεία και τώρα σφύζουν από πεινασμένους. 

 

Πέραν των πιο πάνω, αυτός ο οποίος κατά τα άλλα «ενώνει δυνάμεις», προεκλογικά διαβεβαίωνε με προσωπικές επιστολές τους εργαζόμενους των ημικρατικών οργανισμών πως οι κερδοφόροι ημικρατικοί οργανισμοί δεν θα ιδιωτικοποιηθούν ποτέ. Ζητούσε την ψήφο του λαού λέγοντας πως τάχατες υπήρχαν χώρες που με δικές του διαβουλεύσεις θα δάνειζαν την Κύπρο. Διαλαλούσε σχεδόν καθημερινά για τις «ιδιαίτερες σχέσεις» που υποτίθεται ότι είχε με τους Ευρωπαίους «φίλους» του. Επιπρόσθετα, όλοι μας γίναμε μάρτυρες μιας ψεύτικης φιέστας με την κάθοδο της Άγκελα Μέρκελ στο νησί μας.

 

Κύριε Αναστασιάδη, πέρασε λίγο περισσότερο από 1 μήνας από την ημέρα που αναλάβατε την Προεδρία του νησιού μας. Σε αυτό το διάστημα καταφέρατε να αθετήσετε τόσες και τόσες από τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις και, με την εφαρμογή αυτών των καταστροφικών και απαράδεκτων μέτρων στον τόπο μας, στείλατε την Κύπρο τουλάχιστον 20 χρόνια πίσω. Για την εξυπηρέτηση των δικών σας πολιτικών συμφερόντων γίνατε ένα με τους ομοϊδεάτες σας στην Ευρωζώνη.

 

Σαν νέοι, έχουμε βαρεθεί να κοιμόμαστε με την έννοια για το τι μπορεί να μας επιφυλάσσει το αύριο. Έχουμε κουραστεί να βλέπουμε την αβεβαιότητα να μετατρέπεται σε μέλλον και την αστάθεια σε παρόν. Μα πάνω απ' όλα νοιώθουμε την Κύπρο μας να πονά όταν αυτοί που μας το παίζουν «υπερπατριώτες» προδώνουν την πατρίδα μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ξανά και ξανά...

 

Οι συναισθηματισμοί όμως δεν χωρούν σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Αυτή είναι η ώρα της ενότητας, της αντίστασης, της μαζικής και οργανωμένης πάλης, της πολιτικής και ευσυνείδητης αντίδρασης σε ό,τι αντιλαϊκό και αντινεανικό, σε ό,τι σκοτώνει τα όνειρα κάθε νέου ανθρώπου. Οι συλλογικοί αγώνες να δοθούν στη σωστή τους βάση. Μόνο έτσι η αντίσταση του σήμερα θα γίνει το εφαλτήριο για το όραμα του αύριο. Και για να μετατραπεί αυτή η εύηχη πρόταση σε πράξη, πρέπει πρώτα από όλα ο κάθε νέος να επιλέξει που ανήκει. Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες, ή δούλος του χρήματος ή πολίτης μιας ίσης, δίκαιης κοινωνίας. Εμείς, πάντως, απαντάμε περίτρανα πως δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε ποτέ! 

*Στέλεχος ΕΔΟΝ Ηνωμένου Βασιλείου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










174