Σοφία Σωκράτους: Με το 20άρι στην Ιατρική Παν. Κύπρου προτιμά όμως την Οδοντιατρική Αθήνας


Αποφασισμένη να μεταβεί στην Αθήνα για σπουδές στην ιατρική και συγκεκριμένα στην Οδοντιατρική είναι η Σοφία Σωκράτους του Γεώργιου και της Χρυστάλλας, όπως δήλωσε στo Paideia–Νews. Εξασφάλισε θέση στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Κύπρου με βαθμό 20 ως μια από τις 13 μαθητές/τριες που πέτυχαν το απόλυτο 20, αλλά έχοντας θέσει εξαρχής στόχο να πάει στην Ελλάδα, θα αξιοποιήσει το βαθμό της, όπως μας ανέφερε και θα κάνει τις σπουδές της στην Αθήνα.

«Με το βαθμό που εξασφάλισα, μπορώ να πάρω θέση στην Οδοντιατρική στην Αθήνα, παρά να μείνω στην Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Κύπρου», μας είπε. Ήθελε από την αρχή να πάει στην Ελλάδα και τα κατάφερε. Ο στόχος της ήταν η Οδοντιατρική Αθηνών: «Εννοείται ότι είμαι πολύ χαρούμενη για την επιτυχία μου γιατί νιώθω ότι λυτρώθηκα και δεν πήγαν χαμένοι οι κόποι και οι θυσίες τόσων χρόνων», πρόσθεσε.

Απόφοιτος του Λυκείου Αραδίππου η Σοφία με γενικό βαθμό απολυτηρίου 19,78 έχασε κάτι από το 20 στα μαθήματα της  Χημείας και στα Μαθηματικά.

Παρόλο που οι γονείς της ή το οικογενειακό της περιβάλλον δεν έχουν σχέση με την εκπαίδευση, η Σοφία κατάφερε χάρις στην πολλή δουλειά  και την αφοσίωσή της στο στόχο να φτάσει στο ζητούμενο. Ο πατέρας της είναι ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων και η μητέρα της με τη λογιστική.

Όμως δούλεψε σκληρά και παρακολούθησε φροντιστήρια. «Τα φροντιστήρια μας βοηθούν, εκτός από το σχολείο βέβαια. Τόσο οι καθηγητές του σχολείου, όσο και οι καθηγητές των φροντιστηρίων με βοήθησαν». Η Σοφία παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα στα εξεταζόμενα μαθήματα του κλάδου της, δηλαδή Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Νέα Ελληνικά.

Όσο για τις ώρες μελέτης ήταν αμέτρητες. «Μέχρι τα ξημερώματα αρκετές φορές διάβαζα. Ήταν μια ρουτίνα: Σχολείο, φροντιστήρια, διάβασμα. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά στο τέλος», πρόσθεσε.

Το 20άρι στις Παγκύπριες Εισαγωγικές Εξετάσεις είναι το πρώτο που εξασφάλισε, καθώς όπως μας ανέφερε, έπαιρνε πάντα αριστείο, αλλά ποτέ δεν είχε εξασφαλίσει 20…




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










290