Στέλλα Κυριακίδου: Απαιτείται άμεση έρευνα για πιθανή κακοποίηση παιδιών στο Σχολείο Ευαγγελισμός


Η Στέλλα Κυριακίδου, Βουλευτής ΔΗΣΥ και Βουλευτής-Σύνδεσμος της Βουλής των Αντιπροσώπων με την Κ.Σ.Σ.Ε στην Εκστρατεία κατά της Σεξουαλικής Κακοποίησης των Παιδιών, ζητεί την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας για τις καταγγελίες εκ μέρους του Δ.Σ του Συνδέσμου Γονέων του Ειδικού Σχολείου «Ευαγγελισμός» αναφορικά με την απρεπή, βίαιη και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά συγκεκριμένης εκπαιδευτικού στο εν λόγω σχολείο.

Οι καταγγελίες εναντίον της εκπαιδευτικού είχαν εκφραστεί από το Δ.Σ του Συνδέσμου Γονέων πριν τουλάχιστον ένα χρόνο και συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, λεκτική και σωματική βία εναντίων μαθητών, επιθετική συμπεριφορά προς τους γονείς και απροθυμία συνεργασίας με το υπόλοιπο διδακτικό προσωπικό.

Τότε δόθηκε περίοδος χάριτος προς την εκπαιδευτικό, μια προσέγγιση που δεν είναι αποδεκτή αν ευσταθούν οι καταγγελίες, αφού οποιαδήποτε μορφή βίας ενάντια στα παιδιά και ιδιαίτερα παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι σοβαρό αδίκημα.

Η κα Στέλλα Κυριακίδου επισημαίνει πως χρειάζεται η άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου, διότι εάν όντως οι καταγγελίες αυτές ευσταθούν, τότε εγείρονται θέματα παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας και της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του παιδιού και δεν λύνονται αυτά τα προβλήματα με την μετακίνηση εκπαιδευτικών.

Αναμένεται ενημέρωση για τα πορίσματα της έρευνας καθώς και παρέμβαση από την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










345