Στην Ολομέλεια η ρύθμιση της αναγνώρισης προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών


ΚΥΠΕΕνώπιον της Ολομέλειας θα βρεθούν με τη διαδικασία του επείγοντος σήμερα Παρασκευή, νομοσχέδιο και κανονισμοί που ρυθμίζουν την αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Κυριάκο Χατζηγιάννη.

Το σχετικό νομοσχέδιο και οι κανονισμοί συζητήθηκαν σήμερα σε έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής.  
«Επιτέλους ολοκληρώθηκε και η επεξεργασία των κειμένων και αύριο θα βρίσκονται ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής το νομοσχέδιο και οι κανονισμοί», είπε ο κ. Χατζηγιάννης σε δηλώσεις του μετά από τη συνεδρία.
«Με τα δύο αυτά νομοθετήματα θα ρυθμίζεται η αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών για τον πίνακα διορισίμων», σημείωσε.
Εξήγησε ότι όσοι εκπαιδευτικοί με κόπο έχουν κατορθώσει να πάρουν θέση είτε ως συμβασιούχοι είτε ως μόνιμοι στην εκπαίδευση αυτού του τόπου, θα τους αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία την οποία είχαν πριν ξεκινήσουν τη δουλειά τους στο δημόσιο και ανάλογα θα εξομοιωθούν οι όροι εργοδότησης μεταξύ του καταλόγου διοριστέων και του καταλόγου διορισίμων.
«Άρα λοιπόν, θα ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις και για τους δύο αυτούς καταλόγους», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής «ήταν ένα πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών μας, ήταν μια στρέβλωση, ένα λάθος».
Αυτοί οι οποίοι έχουν περάσει τις εξετάσεις δεν αμείβονταν με τον ίδιο τρόπο που αμείβονταν όσοι διορίζονταν μέσα από τον πίνακα των διοριστέων, πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε ότι το ζήτημα εκκρεμούσε εδώ και περίπου ένα χρόνο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










510