Στην τελική ευθεία ο συναρπαστικός Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων 2015


Το Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας διοργανώνουν και φέτος τον πρωτοποριακό Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας την Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015.  Στόχος της διοργάνωσης που έχει καταστεί θεσμός τα τελευταία έξι χρόνια, είναι να ανοίξει νέους ορίζοντες στους επιστήμονες του μέλλοντος και να προκαλέσει το ενδιαφέρον τους για την έρευνα, την επιστήμη, την καινοτομία, την τεχνολογία, αλλά και την ανάπτυξη και αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων θα διεξαχθεί στην καρδιά της Λευκωσίας και φέτος εξελίσσεται σε μια διήμερη γιορτή με διάφορες εκδηλώσεις στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 27 και 28 Ιουνίου 2015.

Το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα διοργανώνεται μια εντυπωσιακή παρέλαση όλων των ηλιακών οχημάτων που θα συμμετάσχουν στον αγώνα στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου. Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τα ηλιακά οχήματα, τα οποία θα καταλήξουν στο χώρο στάθμευσης του Δημαρχείου Λευκωσίας, όπου το κοινό θα μπορεί να τα περιεργαστεί και να συζητήσει με τις ομάδες. Αμέσως μετά, στις 9 το βράδυ στο Δημαρχείο Λευκωσίας θα πραγματοποιηθεί Συναυλία με τη δημοφιλή στο νεανικό κοινό τραγουδίστρια Κατερίνα Στικούδη, ενώ το opening της βραδιάς θα κάνει ο νεαρός συνθέτης και τραγουδιστής Στέλιος Πατρίκιος. Η είσοδος στη συναυλία θα είναι ελεύθερη για όλους.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 28 Ιουνίου, θα διεξαχθεί ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων. Η εκκίνηση του αγώνα στον οποίο συμμετέχουν κυρίως μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι σχεδιάζουν και κατασκευάζουν οι ίδιοι τα οχήματα τους, θα δοθεί στις 10 το πρωί στη συμβολή των οδών Σπύρου Κυπριανού και Στασικράτους, μπροστά από το χώρο στάθμευσης της ΑΗΚ στη Λευκωσία. Τα πρωτότυπα αυτοκίνητα, με συλλέκτες που απορροφούν ηλιακή ακτινοβολία τροφοδοτώντας τους κινητήρες τους με ενέργεια, θα διασχίσουν τις οδούς Σπύρου Κυπριανού, Στασικράτους, Βασιλίσσης Φρειδερίκης, Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στον αγώνα είναι η Ελληνική Σχολή Pascal και Pascal English School με το αυτοκίνητο Solevo 4, η Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου Λάρνακας με το αυτοκίνητο Φοίβος, η Α.Ι Πολυκάρπου & Υιοί με το αυτοκίνητο Junior, οι SunRacers με το αυτοκίνητο SunRacer1, η Famagusta Solar Car Team με τα αυτοκίνητα Hyperion 1 και Hyperion 2, η Club “RA” Limassol με τα αυτοκίνητα First και Little Sunny, το Ινστιτούτο Κύπρου με το αυτοκίνητο Jasmine και η Odyssey με το αυτοκίνητο ClearSkies.

Ο αγώνας θα διαρκέσει 3 ώρες και τα αυτοκίνητα θα τερματίσουν στη 1 μετά το μεσημέρι, ενώ στις 2μμ θα ακολουθήσει η Πανηγυρική Τελετή Απονομής των επάθλων στους νικητές του αγώνα, στο Δημαρχείο Λευκωσίας.

Ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων είναι ανοικτός για το κοινό, το οποίο μπορεί να ζήσει από κοντά τη συναρπαστική αναμέτρηση των οχημάτων που θα διασχίζουν τους δρόμους της Λευκωσίας με μόνο σύμμαχο τον ήλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η διοργάνωση λαμβάνει ευρύτατη δημοσιότητα τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό με πολλές αναφορές στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Το 2016 το Ινστιτούτο Κύπρου και ο Δήμος Λευκωσίας, θα επιχειρήσουν διεθνοποίηση του Αγώνα και έντονη προβολή του σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπως και σε όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής, ώστε να προσελκύσουν ακόμη περισσότερες ομάδες από το εξωτερικό.

Πρόγραμμα Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

  • 19:00: Παρέλαση Ηλιακών Οχημάτων στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου
  • 21:00: Συναυλία Κατερίνας Στικούδη. Guest Στέλιος Πατρίκιος

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

  • 10:00: Εκκίνηση Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων από τη συμβολή των οδών Σπύρου Κυπριανού και Στασικράτους
  • 14:00: Πανηγυρική Τελετή Απονομής των Βραβείων στους νικητές του Αγώνα στο Δημοτικό Μέγαρο Λευκωσίας
  • 15:00: Έκθεση Ηλιακών Οχημάτων στο προαύλιο του Δημαρχείου Λευκωσίας

* Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

 



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










203