Στο πηδάλιο της Τρ. Κύπρου, από τις 10 Σεπτεμβρίου, ο Αν. Καθηγητής του Παν. Κύπρου Κρίστης Χασάπης


Στο πηδάλιο της νέας Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται από  τις 10  Σεπτεμβρίου ο Αναπληρωτής Καθηγητής  του Πανεπιστημίου Κύπρου  Κρίστης Χασάπης.  Ο κ. Χασάπης, εξελέγη ως ο νέος Πρόεδρος του  Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου,  ο οποίος εκπροσωπεί  το Ταμείο Προνοίας της Τράπεζας, το δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο. Τον  νέο  πρόεδρο εξέλεξε το νέο Δ.Σ. που, εξελέγη  στις 10 Σεπτεμβρίου  2013.

Ο  Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης  αφού συνεχάρη  τον καθηγητή  Κρίστη Χασάπη για την εκλογή του, ανέφερε  ότι στόχος του Πανεπιστημίου είναι η  αξιοποίηση της εμπειρογνωμοσύνης των ακαδημαϊκών μελών του για χάραξη πολιτικής,  ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει η χώρα.

«Η εκλογή του  Αναπληρωτή Καθηγητή Κρίστη Χασάπη  σε μια τέτοια θέση ουσιώδης σημασίας για την οικονομία της Κύπρου, αποτελεί  έμπρακτο παράδειγμα της αξιοποίησης της εμπειρογνωμοσύνης των  ακαδημαϊκών  μας,  αλλά και ένα σημαντικότατο βήμα,  με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας»,  τόνισε ο Πρύτανης.

Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου.

Ο Κρίστης Χασάπης γεννήθηκε το 1959. Είναι κάτοχος πτυχίου στο Mechanical Engineering από το  Πανεπιστήμιο George Washington και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου στα  Οικονομικά από το Boston College των ΗΠΑ.

Είναι  Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου από το 1993 και διδάσκει μεταξύ άλλων, «Banking and Financial Markets», «Money and Banking» και «Economics».

Έχει συμμετάσχει, κυρίως ως ακαδημαϊκός υπεύθυνος και συντονιστής, σε πέραν των 15 ερευνητικών προγραμμάτων με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, την Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως και το Ίδρυμα Λεβέντη.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται  κυρίως στα τραπεζικά, στα διεθνή  χρηματο οικονομικά και στα μακροοικονομικά. Οι δημοσιεύσεις του περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, έρευνες για το συνάλλαγμα εντός του ευρωπαϊκού νομισματικού συστήματος.

Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 25 διεθνή σεμινάρια σχετικά με θέματα Οικονομίας και συνεργάστηκε στη διοργάνωση διαφόρων διεθνών συνεδρίων.

Τέλος υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, ως εκλελεγμένο μέλος του Συμβουλίου και της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου,  μέλος του Συμβουλίου του Εκκολαπτηρίου Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου «Διογένης», μέλος του ΚΥΣΑΤΣ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ραδιοσταθμού του Πανεπιστημίου Κύπρου (UCY Voice), καθώς και Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Διοίκησης.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


89