Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα


ΑΘΗΝΑ-  Σε ελληνική τράπεζα θα περάσουν τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών, μετά την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο που προβλέπει «κούρεμα» καταθέσεων έως 9,9%.
Το βράδυ του Σαββάτου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος προχωρά στη διερεύνηση του ενδιαφέροντος ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων σχετικά με την απόκτηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
Ασφαλείς πληροφορίες, προερχόμενες από στελέχη των κυπριακών τραπεζών, εμπλέκουν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην προωθούμενη λύση για συγχώνευση των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου και CPΒ (Λαϊκής) στην Ελλάδα.
Οι ίδιες πηγές δήλωναν ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί αγοραστής για τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα (υπενθυμίζεται είναι η Κύπρου, η Λαϊκή και η Ελληνική), αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί δυνατόν.
Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, δεν έχει διασφαλιστεί και παραμένει άγνωστο πώς θα χρηματοδοτηθεί η εξαγορά των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών.
Πάντως, ανώτατη κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι η διαδικασία συγχώνευσης με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα απαιτήσει έναν μήνα.
Υπενθυμίζεται ότι από το «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο δεν επηρεάζονται οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
«Oι τρείς κυπριακές τράπεζες (Κύπρου, Λαϊκή και Ελληνική) που λειτουργούν στην Ελλάδα θα απορροφηθούν από ελληνικό τραπεζικό πιστωτικό ίδρυμα», διαβεβαίωνε νωρίτερα στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
Το ενεργητικό των τραπεζών, αλλά και οι καταθέσεις τους, θα μεταφερθούν σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα τις αμέσως προσεχείς ημέρες, προκειμένου να μην διαταραχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του εγχώριου πιστωτικού συστήματος.

ΠΗΓΗ: Τanea. gr




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










152