Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας οι όροι απασχόλησης των εκτάκτων αορίστου χρόνου


Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας τους βρίσκονται από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού οι όροι απασχόλησης των εκτάκτων αορίστου χρόνου της δημόσιας υπηρεσίας, στους οποίους εισάγονται κάποιες νέες διατάξεις που αφορούν το θέμα του πειθαρχικού κώδικα και της αξιολόγησης τους.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Λένια Ορφανίδου είπε ότι το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού προβαίνει σε μια κωδικοποίηση/ενοποίηση των όρων απασχόλησης των εκτάκτων αορίστου χρόνου, δηλαδή, όπως εξήγησε, το κείμενο που ετοιμάζεται, «ουσιαστικά, κωδικοποιεί και ενοποιεί το ό,τι υπάρχει και ό,τι γίνεται σήμερα από πλευράς όρων απασχόλησης των εκτάκτων αορίστου χρόνου και δεν διαφοροποιούμε κάτι σημαντικό».
Ωστόσο, ανέφερε ότι εκείνο το οποίο επεξεργαζόμαστε τώρα και δεν υπήρχε είναι το θέμα του πειθαρχικού κώδικα και εξήγησε ότι στο θέμα αυτό, ενώ για τους δημοσίους υπαλλήλους αρμόδια υπηρεσία είναι η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ), για τους έκτακτους αορίστου χρόνου δεν έχουμε σήμερα κάποιο αντίστοιχο Σώμα.
Το δεύτερο θέμα που επεξεργαζόμαστε είναι αυτό της αξιολόγησης των εκτάκτων, ανέφερε, σημειώνοντας ότι «για αυτά τα δύο θέματα θα εισαχθούν κάποιες νέες διατάξεις».
Στα άλλα θέματα, όπως άδειες ανάπαυσης, άδειες ασθενείας, πρόσληψης, επιδόματα και άλλα θα γίνει κωδικοποίηση/ενοποίηση των όρων τους και δεν θα διαφοροποιηθούν, πρόσθεσε.
Η κ. Ορφανίδου είπε στο ΚΥΠΕ ότι αφού διαμορφωθεί το τελικό κείμενο των διατάξεων αυτό θα αποσταλεί στις συνδικαλιστικές οργανώσεις για να ξεκινήσει ο διάλογος επί του θέματος και πρόσθεσε ότι με την ολοκλήρωση του διαλόγου το τελικό κείμενο των διατάξεων θα κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


156