Στον Αγρό στις 30 Ιουνίου η 30η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα 16-18 ετών


Η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία ανακοινώνει ότι η 30η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα θα πραγματοποιηθεί  φέτος στον Αγρό  Σε αυτή συμμετέχουν Εθνικές αποστολές με ομάδες μέχρι 6 μαθητών, ηλικίας 16 – 18 ετών. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Ιουνίου στις 10:00 – 14:30 στο ξενοδοχείο Ρόδον στον Αγρό. Οι μαθητές βραβεύονται με Χρυσό,  Αργυρό και Χάλκινο μετάλλιο, αναλόγως της σειράς επιτυχίας τους. Ανάλογα με το σύνολο των μεταλλίων γίνεται και κατάταξη της επιτυχίας των χωρών.

Οι χώρες μέλη που έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους είναι:
Κύπρος, Ελλάδα, Ρουμανία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία, ΠΓΔ Μακεδονίας, Μολδαβία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη και Αλβανία.

Η  Τουρκία δεν έχει ανταποκριθεί.

Ως μη-μέλη χώρες θα συμμετάσχουν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, το Αζερμπαϊτζάν,  το   Καζακστάν, το Τουρκμενιστάν και το Τατζικιστάν.

Η Ολυμπιάδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη της, το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013  στις 11.00 π.μ. στο ξενοδοχείο ΡΟΔΟΝ στον Αγρό.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Ιουλίου στις 7.00 μ.μ. στο  ξενοδοχείο Ρόδον στον Αγρό και τα βραβεία θα απονείμει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού  Κυριάκος Κενεβέζος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










182