Σχολική Εφορεία Λάρνακας: Χωρίς προβλήματα αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία


Χωρίς προβλήματα αναμένεται να ξεκινήσει η νέα χρονιά στα σχολεία της Λάρνακας, ωστόσο μάστιγα θεωρούνται από τη Σχολική Εφορεία οι κλοπές κομπρεσέρ συστημάτων κλιματισμού και σωλήνων κεντρικής θέρμανσης από διάφορα σχολικά κτίρια.
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας Ιωάννης Φιλίππου «τα σχολεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στη Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση. Η Σχολική Εφορεία με όλο το προσωπικό που είχε στη διάθεση της προχώρησε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στη συντήρηση των σχολικών κτιρίων και των επίπλων, ενώ γίνεται και καθαρισμός των ντεπόζιτων νερού».
Πρόσθεσε ότι «στα ντεπόζιτα του νερού εκτός από καθαρισμός γίνεται και χλωρίωση ούτως ώστε να υπάρχει η βεβαιότητα πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το νερό. Παρά το γεγονός ότι οι υδατοστάτες παρέχουν τρεχούμενο νερό και δεν παίρνουν από τα ντεπόζιτα, ωστόσο για προληπτικούς λόγους προχωρούμε σε καθαρισμό και των ντεπόζιτων». Σημείωσε περαιτέρω πως ειδικά συνεργεία έχουν καθαρίσει τα σχολεία από τα άγρια χόρτα και τα κλαδέματα.
Αναφορικά με τα βιβλία, ο κ. Φιλίππου είπε ότι «έχει μεταφερθεί ο μεγαλύτερος όγκος των βιβλίων από την αποθήκη του Υπουργείου Παιδείας και έχει διανεμηθεί στα σχολεία. Θεωρώ ότι είμαστε σε ένα ικανοποιητικό στάδιο εξυπηρέτησης των μαθητών όταν αρχίσουν τα μαθήματα στα σχολεία τους την επόμενη εβδομάδα».
Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχουν σχολεία στη Λάρνακα στα οποία διεξάγονται εργασίες συντήρησης, είπε πως «εργασίες πάντα θα γίνονται, αφού πρόκειται για κτίρια τα οποία συνεχώς χρειάζονται διαφόρων ειδών συντηρήσεις. Στα σχολεία μας δεν υπάρχουν εργοτάξια, τα οποία να προκαλούν ηχορύπανση και άλλους είδους δυσκολίες στην εκπαίδευση των μαθητών».
Σημείωσε ότι «τα συνεργεία της Σχολικής Εφορείας έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες για έγκαιρη ολοκλήρωση του βαψίματος των σχολείων που έπρεπε να γίνει τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Την περασμένη εβδομάδα παραδόθηκε μέρος του Δημοτικού Σχολείου των Αγίων Αναργύρων προκειμένου να αρχίσουν εργασίες διόρθωσης των γηπέδων και άλλα έργα στο σχολείο».
Ο κ. Φιλίππου αναφέρθηκε σε ένα μεγάλο πρόβλημα που μαστίζει αρκετά σχολεία της Λάρνακας και αυτό, όπως εξήγησε, είναι «οι κλοπές που γίνονται από ορισμένα σχολεία από διάφορους επιτήδειους και απατεώνες. Μας έχουν κυριολεκτικά ρημάξει, κλέβοντας τους κομπρεσόρους των συστημάτων κλιματισμού και τις σωλήνες της κεντρικής θέρμανσης».
Είπε συγκεκριμένα ότι «άγνωστοι έχουν κλέψει τις σωλήνες της κεντρικής θέρμανσης από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου, έχουν καταστρέψει το κεντρικό σύστημα κλιματισμού του θεάτρου, ενώ έχουν κλέψει και τους θερμοσίφωνες του νηπιαγωγείου Αγίου Γεωργίου. Προσπαθούμε με τη βοήθεια της Αστυνομίας να δούμε πώς μπορούμε να επιλύσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα», είπε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως «απαγορεύεται να τοποθετηθούν στα σχολεία συστήματα παρακολουθήσεις, ωστόσο προσπαθούμε στα περισσότερα σχολεία που θεωρούνται υψηλού κινδύνου να υπάρξει μια επιτήρηση προκειμένου να προστατευθούν. Αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα με τις κλοπές αυτές αφού οι κομπρεσόροι και οι σωλήνες που κλέβουν οι επιτήδειοι από τα σχολεία στοιχίζουν χιλιάδες ευρώ και τα πουλούν για πενταροδεκάρες δηλαδή 20 και 50 ευρώ».
Αναφορικά με το θέμα της στελέχωσης των σχολείων με τους απαραίτητους καθηγητές, ο Ιωάννης Φιλίππου είπε ότι «το Επαρχιακό Γραφείο του Υπουργείου Παιδείας καταβάλλει κάθε προσπάθεια ούτως ώστε να είναι πλήρως στελεχωμένα τα σχολεία, ωστόσο δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως πάντοτε θα υπάρχει μερική έλλειψη προσωπικού η οποία πιστεύουμε ότι θα αναπληρωθεί με την πάροδο του χρόνου. Δεν φαίνεται όμως να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη στελέχωση καθηγητών στα σχολεία της Λάρνακας», κατέληξε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










227