Σχολική Εφορεία Λευκωσίας: Στον Πόλυ Βλάχο οι φετινές υποτροφίες €42.000, στους μαθητές


Με ανακοίνωσή της, η Σχολική Εφορεία Λευκωσίας αναφέρει ότι:

«Μια νέα χρονιά έχει ήδη αρχίσει και με την ευκαιρία αυτή ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και οι στόχοι όλων να επιτευχθούν.

Είναι φυσικό σε κάθε ξεκίνημα ο καθένας να βάζει νέους στόχους, να πλάθει νέα οράματα και να έχει αυξημένες προσδοκίες.  Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει ούτε στιγμή, ότι η κάθε επιτυχία είναι αποτέλεσμα προγραμματισμένης, σκληρής και επίπονης προσπάθειας.

Όλοι μαζί, εφορείες, γονείς και εκπαιδευτικοί, πρωτίστως το  Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, τη  Βουλή και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις οφείλουμε και πρέπει σε αυτή την προσπάθεια των μαθητών μας, να είμαστε δίπλα τους συμπαραστάτες και αρωγοί, ώστε να διασφαλίσουμε  τις καλύτερες συνθήκες που θα τους οδηγήσουν στην πρόοδο και την επιτυχία.

Για την επίτευξη της προόδου απαιτείται η συνέργεια πολλών ανθρώπων και η ενδυνάμωση αρχών και αξιών όπως : ο αλληλοσεβασμός, η συνεργασία, η πίστη, η καλή θέληση, η εξειδικευμένη γνώση ,ο προγραμματισμός.

Η Σχολική Εφορεία Λευκωσίας βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας και είναι αρωγός στις προσπάθειές της.  Κοινός  στόχος η δημιουργία των συνθηκών για την καλύτερη δυνατή μόρφωση των παιδιών μας και η καλλιέργεια της αγάπης για τη γνώση, μέσα σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας.

Η αμφίδρομη σχέση όλων των φορέων συντελεί ώστε να επιτελεστεί έργο σημαντικό, να επιτευχθούν υψηλοί στόχοι και να νιώθουμε όλοι υπερήφανοι ότι το έργο αυτό βρήκε ανταπόκριση στην παιδεία του τόπου μας, στον πιο νευραλγικό τομέα της ιστορικής μας πορείας.

Ανθρώπους με φιλότιμο  που τίμησαν αυτή την προσπάθεια για προκοπή  πρέπει να τιμούμε και μνημονεύουμε. Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και εκτίμησης σε ένα τέτοιο εξαίρετο άνθρωπο,     τον Πολύκαρπο Βλάχο, που δεν είναι πια κοντά μας, αλλά βρίσκεται πάντοτε στις καρδιές μας, αφιερώνονται οι  φετινές υποτροφίες, που θα δοθούν σε μαθητές της εκπαιδευτικής περιφέρειας Λευκωσίας, ύψους €42.000.

Στη σημερινή εποχή των οικονομικών και πολλαπλών δυσκολιών στόχος και προτεραιότητα της Σχολικής Εφορείας Λευκωσία αποτελεί η στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους στο μέγιστο δυνατό βαθμό».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










191