Συμβασιούχοι: Να υλοποιηθούν πρώτα οι στοχευμένες προτάσεις της ΟΕΛΜΕΚ


H Επιτροπή Συμβασιούχων, Εκτάκτων και Αντικαταστατών, με ανακοίνωσή της αναφέρεται στο πρόβλημα των αδιόριστων εκπαιδευτικών Μέσης και τονίζει ότι είναι αυτονόητο ότι το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει πρώτα να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για διορισμό εντός των σχολικών μονάδων.

Σημειώνει επίσης  ότι υπάρχουν συγκεκριμένες και στοχευμένες προτάσεις της ΟΕΛΜΕΚ, οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν και στη συνέχεια μπορούν να συζητηθούν άλλοι τρόποι αξιοποίησης των αδιόριστων εκπαιδευτικών

Αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή:

«Μετά την ανακοίνωση των πρώτων διορισμών, ως Επιτροπή Συμβασιούχων, Εκτάκτων και Αντικαταστατών Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης, θέλοντας να ανοίξουμε δημόσιο διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, δηλώσαμε την αγωνία μας για τον μεγάλο αριθμό αδιορίστων και ταυτόχρονα προτείναμε συγκεκριμένα μέτρα για διόρθωση του προβλήματος. Ταυτόχρονα, δημοσιοποιήσαμε με ακριβή στοιχεία την πραγματική εικόνα σε σχέση με τους αριθμούς των διορισμών. Πιστεύουμε ότι η διαφάνεια και έγκαιρη ενημέρωση των εκατοντάδων συναδέλφων και των οικογενειών τους για το αν θα έχουν ή όχι εργασία σε λίγες μέρες είναι υποχρέωση της Πολιτείας και είναι το ελάχιστο το οποίο τους οφείλεται.

Ως Επιτροπή Συμβασιούχων, Εκτάκτων και Αντικαταστατών χαιρετίζουμε τις όποιες προσπάθειες γίνονται εκ μέρους του Υπουργείου και αποσκοπούν στον διορισμό των μη επαναδιορισθέντων εκπαιδευτικών. Επίσης, χαιρετίζουμε το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν τα κόμματα και τη στήριξη που εκφράζουν μέσω των ανακοινώσεων τους.

Ο δημόσιος όμως αυτός διάλογος εξελίχθηκε τις τελευταίες μέρες σε μια μικροπολιτική διαμάχη επίρριψης ευθυνών η οποία ξεφεύγει από την προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων. Αναμένουμε ο δημόσιος αυτός διάλογος να συνεχιστεί στη βάση της εξεύρεσης των καλύτερων δυνατών λύσεων προς άμβλυνση του συγκεκριμένου μεγάλου κοινωνικού προβλήματος και προς όφελος της δημόσιας εκπαίδευσης.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της προσπάθειας εξεύρεσης λύσεων,  θεωρούμε αυτονόητο ότι το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει πρώτα να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για διορισμό εντός των σχολικών μονάδων. Υπενθυμίζουμε ότι οι εγκεκριμένες θέσεις στον προϋπολογισμό καλύπτουν τον επαναδιορισμό όλων σχεδόν των συμβασιούχων. Υπάρχουν συγκεκριμένες και στοχευμένες προτάσεις της ΟΕΛΜΕΚ οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν και στη συνέχεια μπορούν να συζητηθούν άλλοι τρόποι αξιοποίησης των αδιόριστων εκπαιδευτικών. Εάν αυτό είναι το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας εμείς θα το χαιρετίσουμε και θα το υποστηρίξουμε. Συμπληρωματικά, η επιτροπή μας εισηγείται την δημιουργία εντός του Υπουργείου Παιδείας ομάδας Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού το οποίο θα αναλαμβάνει προγράμματα επιμόρφωσης είτε στην Ε.Φ είτε όπου αλλού χρειαστεί και στο οποίο θα μπορούν να εργάζονται όσοι συνάδελφοι μας δεν επαναδιορίστηκαν με τα προηγούμενα μέτρα, νοουμένου ότι ο διορισμός γίνεται με τους ίδιους όρους. Η συγκεκριμένη ομάδα επιμόρφωσης θα μπορεί να λειτουργήσει με χρηματοδότηση μέσω κονδυλίων της Ε.Ε, τα οποία έχουν ήδη εγκριθεί από την Ε.Ε για το Υπουργείο Παιδείας και λήγουν το 2015. Η εν λόγω ενέργεια δεν θα χρειαζόταν την όποια νομοθετική ρύθμιση καθώς αναφέρεται σε απόσπαση συγκεκριμένων εκπαιδευτικών.
Η επιτροπή μας αντιλαμβάνεται πλήρως τις δυσκολίες, τις οποίες λόγω των οικονομικών συγκυριών αντιμετωπίζει το Υπουργείο Παιδείας, εντούτοις απαιτεί την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μείωση του μισθού των μόνιμων εργαζομένων και ήταν ο επαναδιορισμός όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










169