Συνάντηση της Γ. Διευθύντριας του Υπ. Παιδείας με αξιωματούχο της Ένωσης για τη Μεσόγειο


H Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Αίγλη Παντελάκη είχε συνάντηση με τον κ.Ilah Chet, Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα για θέματα Ανώτερης Εκπαίδευσης και Έρευνας της Ένωσης για τη Μεσόγειο. Η Ένωση για τη Μεσόγειο απαρτίζεται από 43 κράτη με βασικές προτεραιότητες   την Απορρύπανση της Μεσογείου, τις  Θαλάσσιες και χερσαίες αρτηρίες, την Πολιτική προστασία, τις Εναλλακτικές πηγές ενέργειας: σχέδιο ηλιακής ενέργειας, την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την έρευνα και τη  Μεσογειακή Πρωτοβουλία για τις επιχειρήσεις.

Πρόκειται για τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τα κράτη που βρίσκονται στην λεκάνη της Μεσογείου. Αποσκοπεί στην ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ αυτών των κρατών σε διάφορους τομείς. Ο κ.Chet βρίσκεται στην Κύπρου με πρόκληση της Ισραηλινής πρεσβείας για να συμβάλει στη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Ένωσης για τη Μεσόγειο σε θέματα Ανώτερης Εκπαίδευσης.

H κ. Παντελάκη τόνισε τη σημασία που αποδίδει η Κύπρος στη συμμετοχή της στην Ένωση για τη Μεσόγειο και εξέφρασε την ετοιμότητα του ΥΠΠ να εμπλακεί σε διάλογο για ανάπτυξη συνεργασιών με τα άλλα κράτη μέλη Παράλληλα, ευχαρίστησε την ισραηλινή πρεσβεία για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει, καθώς και τον ίδιο τον κ.Chet για την παρουσία του στην Κύπρο. Μετά τη συνάντηση του με την κ. Παντελάκη, ο κ.Chet είχε συνάντηση με εκπροσώπους κυπριακών Πανεπιστημίων την οποία διοργάνωσε η Διεύθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










206