Συνέδριο για «Πρόγραμμα Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε μετανάστες και ξενόγλωσσους της Κύπρου»


Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Ταμείων και τα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού,διοργανώνουν το 2ο Παγκύπριο Συνέδριο με τίτλο «Διδάσκοντας την Ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα σε ενήλικες: ζητήματα και ζητούμενα στο κυπριακό συγκείμενο».Το Συνέδριο διεξάγεται στο πλαίσιο των δράσεων δημοσιότητας για το Έργο «Πρόγραμμα Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε μετανάστες και ξενόγλωσσους κατοίκους της Κύπρου – Μάθε Ελληνικά και ζήσε την Κύπρο», το οποίο τυγχάνει συγχρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις29 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Σάββατο, στο ξενοδοχείο Mediterranean, στη Λεμεσό, από τις 08:30μέχρι τις 13:30. Απευθύνεται,κατά κύριο λόγο,στους εκπαιδευτές τoυ Έργου, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι και μοριοδοτημένοιστο σχετικό Μητρώο Εκπαιδευτών το οποίο δημιουργήθηκε, εγκρίθηκε και δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠΠ, στις 18 Φεβρουαρίου 2014.

Οι εγγραφές στο Συνέδριο θα γίνουν σε δύο φάσεις. Από τις 4 μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου 2014,θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μόνο άτομα τα οποία ανήκουν στο Μητρώο Εκπαιδευτών του Έργου.  Σε περίπτωση που υπάρχουν κενές θέσεις, θα αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση και από τις 16 Νοεμβρίου μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου θα επιτρέπεται η εγγραφή σε φιλολόγους ή εκπαιδευτικούς δημοτικών σχολείων. Οι ενδιαφερόμενοι, κατά την εγγραφή τους στο Συνέδριο, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή σε δύοβιωματικά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Συνεδρίου.Το ένα θα πρέπει να αφορά στη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας(θεματική ενότητα 1) και τοάλλο να είναι σχετικό με την Εκπαίδευση Ενηλίκων (θεματική ενότητα 2).Σε περίπτωση που δεν ακολουθηθεί η πιο πάνω οδηγία, οι διοργανωτές θα προβούν σε αλλαγές στη σύνθεση των εργαστηρίων με στόχο την ομαλή διεξαγωγή τους.

Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Συνέδριο, καθώς και η δήλωση συμμετοχής στα βιωματικά εργαστήρια, μπορεί να γίνει με υποβολή αίτησης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (http://www.pi-eggrafes.ac.cy), στην κατηγορίαΗμερίδες – Συνέδρια.

Για την επιτυχή καταχώρηση των ηλεκτρονικών αιτήσεων είναι απαραίτητη η προηγούμενη εγγραφή (και έγκριση) των ενδιαφερομένων ως χρηστών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (http://pi-eggrafes.ac.cy).Οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα φιλοξενούνται στην οικοσελίδα του ιστοχώρου

Μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών στις 20Νοεμβρίου 2014, θα αναρτηθεί κατάλογος όσων θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο, στην ιστοσελίδα των Επιμορφωτικών Κέντρων (http://www.moec.gov.cy/epimorfotika/index.html)
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

ygeia news rss

21