Συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για τα 60 χρόνια από την ιστορική περίοδο του Αγώνα της ΕΟΚΑ


 Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Friedrich-Ebert-Stiftung διοργανώνουν διήμερο διεθνές συνέδριο για την ιστορική περίοδο του Αγώνα της ΕΟΚΑ (1955-1959) με την ευκαιρία της επετείου των 60 χρόνων από την έναρξη του αγώνα. Το διεθνές συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Μαρτίου 2015 στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Αμφιθέατρο UNESCO) και σε αυτό θα συμμετέχουν ακαδημαϊκοί και ιστορικοί από την Κύπρο, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Θεματική Ενότητα Συνεδρίου

Η 1η Απριλίου του 2015 θα σηματοδοτήσει την 60χρονη επέτειο από την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ. Το συνέδριο έχει ως στόχο να παράσχει πλήρη κάλυψη αυτής της ιστορικής περιόδου, συγκεντρώνοντας μια ποικιλία προσεγγίσεων που περιλαμβάνουν τόσο την έρευνα που έχει διεξαχθεί μέχρι στιγμής, αλλά τονίζοντας νέα πρωτότυπη έρευνα. Το συνέδριο θα ασχοληθεί με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων αυτής της περιόδου της κυπριακής ιστορίας σχετικά με τον αγώνα της ΕΟΚΑ από διάφορους επιστημονικούς κλάδους των κοινωνικών επιστημών, συμπεριλαμβανομένων νέων προσεγγίσεων για τη μελέτη της περιόδου και τους κοινωνικοπολιτικούς παράγοντες που εμπλέκονται.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου (11:30 – 20:00) και το Σάββατο 28 Μαρτίου (10:00 – 18:00) στο Αμφιθέατρο UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Κύριοι ομιλητές του συνεδρίου θα είναι η κα. Κλαίρη Αγγελίδου, πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ και ο Prof. Dr. Heinz Richter, Καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Mannheim.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο και το πλήρες πρόγραμμα των παρουσιάσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (http://www.unic.ac.cy/) και στη σελίδα του συνεδρίου στο

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










138