Συνεργασία Πανεπ. Λευκωσίας και Σχολής Μοριακής Ιατρικής ΙΝΓΚ στις Βιοϊατρικές Επιστήμες


Το Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, υπέγραψαν στις 25/10/17 μνημόνιο συνεργασίας σε θέματα εκπαίδευσης και έρευνας στον τομέα των Βιοϊατρικών Επιστημών.

Τα δύο ιδρύματα ως πρωτοπόρα στο πεδίο της Βιοϊατρικής, προχωρούν σε μια συνεργασία που προνοεί στην ανταλλαγή ακαδημαϊκού προσωπικού, κοινή επίβλεψη μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών και κοινή προώθηση των ακαδημαϊκών προγραμμάτων. Η συμφωνία επεκτείνεται και στον τομέα της έρευνας και στοχεύει στην ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ των δύο ιδρυμάτων καθώς και στην συμμετοχή σε κοινά ερευνητικά προγράμματα.

Τη συμφωνία υπέγραψε από πλευράς του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ο Πρύτανης Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας και από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου και Γενικός Διευθυντής της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου Καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού. Ο  Πρύτανης Πουγιούτας δήλωσε ότι  «η υπογραφή του μνημονίου αυτού εντάσσεται τις σύγχρονες αναδυόμενες τάσεις στον Ευρωπαϊκό Χώρο της Ανώτερης Εκπαίδευσης και στο πλαίσιο της στρατηγικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας όσον αφορά στις συνεργασίες με εγνωσμένου κύρους κορυφαία τοπικά και ξένα ακαδημαϊκά ιδρύματα. Οι συνεργασίες αυτές αποσκοπούν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμοσύνης μεταξύ του ακαδημαϊκού προσωπικού των συνεργαζόμενων ιδρυμάτων με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας της προσφερόμενης μάθησης και της έρευνας. Η συγκεκριμένη συνεργασία ενώνει τις δυνάμεις δύο κορυφαίων τμημάτων/σχολών με στόχο την αριστεία.»

Με τη σειρά του ο κ. Φυλακτού ανέφερε ότι «η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα αναβαθμίσει περαιτέρω την ισχύ και δυναμική  και των δύο ιδρυμάτων, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, εφόσον και τα δύο ιδρύματα είναι εξειδικευμένα στο είδος και στη θεματική των μεταπτυχιακών προγραμμάτων που προσφέρουν. Τέτοιες συνεργασίες είναι πολύ σημαντικές για το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου αφού συμβάλουν σημαντικά στο έργο του.»

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας παραβρέθηκαν επίσης ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Αντώνης Πολεμίτης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Καθ. Νίκος Καρτακούλης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών και Μηχανικής Δρ. Γιώργος Γρηγορίου, ο Πρόεδρος το Τμήματος Επιστημών Ζωής και Υγείας Δρ. Κυριακός Φελέκκης, ο Κοσμήτοράς της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου Καθ. Κυριακός Κυριάκου και ο Υπεύθυνος της Σχολής κ. Μαρίνος Βουκής.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










173