Συνεργασία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με το Γενικό Χημείο


Η αξιοποίηση των εξειδικευμένων τεχνολογιών, τις οποίες διαθέτουν και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας  για συνεχή  βελτίωση της ποιότητας  της προσφερόμενης εκπαίδευσης  καθώς και για  αναβάθμιση της ποιότητας, τόσο των εργαστηριακών μετρήσεων, όσο και των εκπονούμενων μελετών πάνω σε θέματα της αρμοδιότητας τους, είναι ο στόχος του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Το Πρωτόκολλο υπέγραψαν από την πλευρά του Πανεπιστημίου ο Πρύτανης καθηγητής Μιχάλης Ατταλίδης και από την πλευρά του Γενικού  Χημείου η Διευθύντρια του κα Πόπη Κανάρη. « Είναι μεγάλη  τιμή για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας η υπογραφή αυτού του Πρωτοκόλλου, που η ισχύ του ξεκινά ευθύς αμέσως» τόνισε ο κ. Ατταλίδης.

 «Είμαστε το πρώτο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στην Κύπρο, που υπογράφει  τέτοιο Πρωτόκολλο.  Πρωτοπορούμε, όπως πάντα. Χαιρόμαστε γιατί θα δοθεί η ευκαιρία στους καθηγητές και τους φοιτητές μας να έχουν τριβή  με επιστημονικές  πρακτικές, που θα τους βοηθήσουν στις εμπειρίες και τις σπουδές τους», πρόσθεσε.

Από τη πλευρά της η κ. Κανάρη, επισήμανε την τεράστια πρόοδο  που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο και στην Ευρώπη το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας  και ευχήθηκε να «μη μείνουμε μονάχα  στην υπογραφή. Η- υλοποίηση της είναι η πραγματική πρόκληση».

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται  σε αυτό το Πρωτόκολλο, τα συμβαλλόμενα μέρη θα συνεργάζονται σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως είναι ο τομέας της Φαρμακευτικής, Τοξικολογίας, Χημείας Τροφίμων, ο τομέας της Περιβαλλοντικής Χημείας  και των Περιβαλλοντικών Διεργασιών, περιλαμβανομένης της εκτίμησης κινδύνων στο περιβάλλον από χημικούς/βιολογικούς  παράγοντες, καθώς και ο τομέας της Μικροβιολογίας.

Ανάμεσα στα θέματα που προβλέπονται από αυτή τη σημαντική συνεργασία, είναι η από κοινού συμμετοχή σε προγράμματα μελετών και ερευνών τα οποία χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους, η ανταλλαγή πληροφοριών αναφορικά με συμπεράσματα που προκύπτουν από επιστημονικά συνέδρια στους τομείς των κοινών ενδιαφερόντων, η μεταφορά τεχνογνωσίας και  η εκπαίδευση προσωπικού.

Επίσης προβλέπονται : η διεξαγωγή διπλωματικών και μεταπτυχιακών εργασιών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του Γενικού Χημείου, η κοινή διεξαγωγή συνεδρίων, σεμιναρίων και διαλέξεων, η πρόσκληση για συμμετοχή των φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και λειτουργών του Γενικού Χημείου σε επιμορφωτικά προγράμματα, ημερίδες, εργαστήρια, η αξιοποίηση του εργαστηριακού εξοπλισμού τους καθώς και η αμοιβαία υποστήριξη του προσωπικού για σκοπούς εκπαίδευσης.

Στη φωτογραφία:  Από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου, από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας καθηγητή Μιχάλη Ατταλίδη και την Διευθύντρια του Γενικού Χημείου του Κράτους κυρία Πόπη Κανάρη

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










225