Ταλιαδώρος: Ο βιασμός της μαθήτριας θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους


Σοκ προκάλεσε στις τάξεις των εκπαιδευτικών η είδηση για το βιασμό μαθήτριας από τέσσερις μαθητές. Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος σχολιάζοντας την είδηση τόνισε  στο Paideia-News ότι  «το αποτρόπαιο γεγονός, θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους, το Υπουργείο Παιδείας, τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία ευρύτερα».

Ο κ. Ταλιαδώρος επισημαίνει ότι «αυτό το γεγονός αποδεικνύει μια πραγματικότητα, ότι το σύγχρονο σχολείο έχει ν’ αντιμετωπίσει μια ποικιλία κοινωνικών, ψυχολογικών, οικονομικών και παιδαγωγικών προβλημάτων».

Επίσης σημειώνει ότι τα «το γεγονός ότι αυτές οι αποτρόπαιες πράξεις έγιναν σε σχολική μονάδα αποδεικνύει την αναγκαιότητα αυτού που χρόνια τώρα λέγει η ΟΕΛΜΕΚ. Ότι δηλαδή, οι σχολικές μονάδες πρέπει να φυλάσσονται κατά την περίοδο ή τις ώρες μη λειτουργίας τους».

Συνεχίζοντας υπογραμμίζει: «Το ότι η μαθήτρια εκμυστηρεύτηκε μετά από μήνες τη δραματική της εμπειρία σε συνάδελφο καθηγήτρια αναδεικνύει την αξία και τη σημασία της προσωπικής επαφής των εκπαιδευτικών με τα παιδιά. Γι’ αυτό εισηγούμαστε τη στήριξη και ανάπτυξη του θεσμού του υπεύθυνου τμήματος όπως επίσης και της καθιέρωσης της ύπαρξης και σχολικού συμβούλου στα Γυμνάσια και προπάντων στα Λύκεια. Τέλος πιστεύουμε ότι οι υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, η οποία δυστυχώς, παραμένει ακέφαλη λόγω παγοποίησης προαγωγών, θα πρέπει να ενισχυθεί».

Καταλήγοντας τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν γενικότερα τα προβλήματα της νεανικής παραβατικότητας.       




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










174