Ταλιαδώρος: Το θέμα των φιλολόγων παίρνει δραματικές διαστάσεις. Πέραν των 50 οι αδιόριστοι


Πέραν των 50 φιλολόγων έμειναν αδιόριστοι και μετά τους σημερινούς διορισμούς που ανακοίνωσε η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.  Αυτό δηλώνει στο Paideia-News, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων Δημήτρης Ταλιαδώρος. Αναφέρει στη δήλωσή του:

«Το θέμα των φιλολόγων παίρνει δραματικές διαστάσεις.  Σήμερα, βάσει των διορισμών της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, από τους 49 που διορίστηκαν  μόνο δύο είναι φιλόλογοι. Άνω των 50 φιλολόγων παραμένουν αδιόριστοι. Υπό αυτές τις συνθήκες, θα πρέπει πλέον το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε λήψη συγκεκριμένων μέτρων, όπως εργαστηριοποίηση  του μαθήματος της γλώσσας, το οποίο ΠΟΙΟΤΙΚΑ αναβαθμίζει την εκπαίδευση και τη γλωσσική διδασκαλία και ταυτόχρονα δημιουργεί τις αναγκαίες θέσεις διορισμού.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση να επανεξετάσουν άμεσα το θέμα της παγοποίησης των προαγωγών. Είναι απαράδεκτο σε σχολείο, συνστονιστής Βοηθός Διευθυντής των Φιλολογικών να αναλαμβάνει Βοηθός Διευθυντής άλλης ειδικότητας».

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










163