Ταλιαδώρος:Τρεις εισηγήσεις της ΟΕΛΜΕΚ για το πρόβλημα του διορισμού των συμβασιούχων Μέσης


Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος έκανε στο Paideia-News την ακόλουθη παρέμβαση, αναφορικά με το πολύκροτο θέμα του επαναδιορισμού των συμβασιούχων –εκτάκτων της Μέσης εκπαίδευσης:

«Είναι θετικό το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενδιαφέρεται να εργοδοτηθούν οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί της Μέσης. Από εκεί και πέρα, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του οικήματος της ΟΕΛΜΕΚ επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή του για επαναδιορισμό των συμβασιούχων λέγοντας ότι συνέβαλαν και οι εκπαιδευτικοί γι’ αυτό, ως ΟΕΛΜΕΚ έχουμε καταθέσει τον υπουργό Παιδείας τρεις προτάσεις:

1)-Την εργαστηριοποίηση της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών. Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει Κύπριος πολιτικός που να αμφισβητεί ότι υπάρχει πρόβλημα γλωσσικής επάρκειας των μαθητών μας.

2- Επισημαίνουμε στον υπουργό ότι είναι εντελώς απαράδεκτο να δημιουργούνται τμήματα 25 μαθητών για το μάθημα της Δακτυλογραφίας, την ώρα που οι διαθέσιμοι υπολογιστές είναι 15 ανά τμήμα.

3-Τα μαθήματα των Φυσικών Επιστημών (Φυσική, Χημεία και Βιολογία) στο Γυμνάσιο, σε κάποια σχολεία  γίνονται εργαστηριοποιημένα και αλλού όχι. Αυτό είναι άνιση μεταχείριση των Κυπριόπουλων.

Ως ΟΕΛΜΕΚ θεωρούμε ότι με τα τρία αυτά ενδεικτικά μέτρα αναβαθμίζεται η ποιότητα της εκπαίδευσης μας και ταυτόχρονα θα εργοδοτηθούν και δεκάδες συνάδελφοι συμβασιούχοι-έκτακτοι. Η ικανοποίηση αυτών των ενδεικτικών μέτρων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Μάλιστα αναβαθμίζει ζητήματα,  όπως της ελληνικής γλώσσας, που θεωρώ ότι ενδιαφέρει ιδιαίτερα την παρούσα Κυβέρνηση».   

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










162