Tελέστηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Τέσσερις πόλεις της Κύπρου»


Tελέστηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Τέσσερις πόλεις της Κύπρου», η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Σχολικής Εφορείας Λευκωσίας και του ΕΚΑΤΕ στο Οίκημα του ΕΚΑΤΕ στις 26/5/2015.

Τελέστηκαν την περασμένη  Τρίτη 26 Μαΐου 2015 τα εγκαίνια   της εικαστικής έκθεσης «Τέσσερις Πόλεις της Κύπρου», η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Σχολικής Εφορείας Λευκωσίας και του ΕΚΑΤΕ. Μιλώντας στα εγκαίνια της έκθεσης, στο οίκημα του ΕΚΑΤΕ ο πρόεδρος της  Σχολικής Εφορείας Λευκωσίας Γιάννης Οικονομίδης  ο Πολιτισμός είναι το εχέγγυο της ύπαρξής μας και του μέλλοντος μας στους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς που περνά ο τόπος μας.

Οι Κύπριοι Καλλιτέχνες πρόσθεσε, έχουν το προνόμιο να είναι υπηρέτες του Πολιτισμού μας όπως αυτός διανοίγεται μπροστά μας και μας καλεί να ενατενίσουμε υψηλούς στόχους και να ξεπεράσουμε μικρότητες και μικροψυχίες.

Και συνέχισε:

«Οργανωμένοι κάτω από το ιστορικό πια Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου (ΕΚΑΤΕ) μπορούν να προσδώσουν στην πολιτιστική μας συμπεριφορά νόημα και αξία.

Μια τέτοια δραστηριότητα και πρωτοβουλία είναι  και η έκθεση, η οποία καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα 37 δημιουργών από τις τέσσερις πόλεις μας, Λεμεσό, Λάρνακα, Αμμόχωστο και Πάφο με τίτλο «Τέσσερις Πόλεις της Κύπρου».

Μια πλειάδα καλλιτεχνών αποτυπώνουν με γνήσιο και ειλικρινές ειρμό την αγάπη τους για την πόλη τους αλλά και κατεπέκταση προβάλουν τις ομορφιές της πατρίδας μας με τρόπο συγκινητικό».

Η έκθεση θα είναι ανοικτή μέχρι τις 5 Ιουνίου.  

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 4.00-8.00μ.μ. και Σάββατο 10.00π.μ.-1.00μ.μ και 5.00-8.00 μ.μ.

 



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










147