Τελετή αποφοίτησης Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 η τελετή αποφοίτησης των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης (ΜΙΔ), του βραδινού ελληνόφωνου Προγράμματος Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων / Δημόσια Διοίκηση και του πρωινού αγγλόφωνου Προγράμματος Master in Business Administration.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», παρουσία της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου, του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού δρα Κυριάκου Χατζηγιάννη, επισήμων και πλήθους φίλων και συγγενών των αποφοίτων.
Στην τελετή παρουσιάστηκε ειδικό αφιέρωμα για τα 40 χρόνια δυναμικής παρουσίας του ΜΙΔ στα ακαδημαϊκά δρώμενα της Κύπρου. Το ΜΙΔ αποτελεί την Πρώτη Σχολή Διοίκησης στην Κύπρο.
Στον χαιρετισμό της στην τελετή αποφοίτησης, η κα Αιμιλιανίδου σημείωσε ότι «το Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης λειτουργούσε και λειτουργεί ως φορέας διαμόρφωσης και ανάπτυξης διευθυντικών στελεχών, παρέχοντας στους απόφοιτους γνώσεις, και επενεργώντας ως καταλύτης για την καλλιέργεια και ανάπτυξη επαγγελματικών διευθυντικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων για στρατηγική σκέψη, κατανόηση της πολυπλοκότητας και των ιδιαιτεροτήτων της σύγχρονης οικονομίας και των αναγκών της σημερινής επιχείρησης».
Η κα Αιμιλιανίδου ευχαρίστησε θερμά όλους τους χορηγούς, οι οποίοι, αναγνωρίζοντας την ακαδημαϊκή αριστεία και το έργο του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης ευρύτερα, χορήγησαν χρηματικά βραβεία σε πρωτεύσαντες: την Green Dot Κύπρου, την Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ, και τη ΣΠΕ Μακράσυκας Λάρνακας – Επαρχίας Αμμοχώστου Λτδ.
Στην ομιλία του ο Διευθυντής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης κ. Ντίνος Καθητζιώτης τόνισε ότι στόχος του ΜΙΔ είναι να δημιουργεί ολοκληρωμένους και εργοδοτήσιμους επαγγελματίες, που θα έχουν άριστη γνώση των αρχών Διεύθυνσης αλλά και ουσιαστική επαφή με την κυπριακή πραγματικότητα. Επισήμανε, δε, ότι το σκεπτικό του περιεχομένου των προγραμμάτων αυτών είναι ο προσανατολισμός στις ανάγκες και συνθήκες της κυπριακής πραγματικότητας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










230