Τελετή Αποφοίτησης Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου του ΙΝΓΚ


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, η 2η τελετή αποφοίτησης της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ) του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ).

Ιδιαίτερα σημαντική για την ιστορία της Σχολής, καθώς και για το Ινστιτούτο ήταν η φετινή τελετή, αφού απονεμήθηκαν οι πρώτοι διδακτορικοί τίτλοι. Συνολικά απονεμήθηκαν 4 PhD-Διδακτορικά πτυχία καθώς και 47 πτυχία MSc-Μάστερ. Οι απόφοιτοι ανήκουν στους κλάδους της Μοριακής Ιατρικής, Ιατρικής Γενετικής, Βιοϊατρικής Έρευνας και Νευροεπιστήμης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Υγείας Δρ. Γιώργος Παμπορίδης ο οποίος εκφώνησε χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κύριου Νίκου Αναστασιάδη. Ο χαιρετισμός του Προέδρου εξήρε την ερευνητική δραστηριότητα του ΙΝΓΚ, καθώς και το τρίπτυχο μοντέλο του Ινστιτούτου, έρευνα, υπηρεσίες και εκπαίδευση. Υπογράμμισε τη σημασία των νέων επιστημόνων για την πρόοδο της Κύπρου καθώς και τη στήριξη του κράτους προς αυτούς και προς το Ινστιτούτο.

Στο χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής της ΣΜΙΚ, Καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού, ευχαρίστησε το κράτος για τη διαχρονική και έμπρακτη στήριξή του προς το Ινστιτούτο. Συνέχισε υπογραμμίζοντας την ιστορική σημασία των πρώτων Διδακτορικών αποφοίτων της ΣΜΙΚ και τους ευχαρίστησε για την εξαιρετική τους συνεισφορά προς το ερευνητικό έργο του ΙΝΓΚ. Ολοκλήρωσε με μια συμβουλή προς τους απόφοιτους, να έχουν πάντοτε ως στόχο τους τη μάθηση. Αυτό είναι και το μυστικό ώστε να ανακαλύψουν και να κατανοήσουν τον κόσμο στον οποίο υπάρχουμε αλλά και για να γίνουν πιο χρήσιμοι στην κοινωνία μας.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΝΓΚ, εκφώνησε χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ, Δρ Τέλλος Παπαγεωργίου. Με ιδιαίτερη συγκίνηση μετέφερε στους απόφοιτους ότι σε αυτούς βλέπουμε όλοι την επόμενη γενιά επιστημόνων και το μέλλον της πατρίδας μας. Ο Δρ Παπαγεωργίου απένειμε τα βραβεία κοινωνικής προσφοράς προς οργανισμούς και εταιρείες που έμπρακτα στηρίζουν τους φοιτητές της ΣΜΙΚ μέσω υποτροφιών. Οι βραβεύσαντες των CSMMSpecial Contribution Awards για το 2016 ήταν το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, η Eurobank Cyprus Ltd, η Hellenic Bank (PLC) Ltd, η OPAP Cyprus Ltd και η RCB Bank Ltd.

Η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, επιπέδου Μάστερ και Διδακτορικού, στους τέσσερεις κλάδους της Μοριακής Ιατρικής, Ιατρικής Γενετικής, Βιοϊατρικής Έρευνας και Νευροεπιστήμης.

Για περισσότερες πληροφορίες στο 22392840 και στην ιστοσελίδα της Σχολής www.cing.ac.cy/csmm/
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


152